Pazin: Roditelji traže da se učenicima uvedu radne odore

Školske kute u pazinskoj školi 1987. godine
Školske kute u pazinskoj školi 1987. godine

S početkom nove školske godine na uvodnim roditeljskim sastancima roditeljima polaznika pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora predstavljena je prijedlog školskog Vijeća roditelja o uvođenju školskih uniformi (kuta) kojeg je iznio na proljeće. Roditelji su mogli potpisati upitnik s već konkretiziranim prijedlogom da se nabave školske majice (dvije s dugim i tri s kratkim rukavima) koje bi sami financirali roditelji, dok bi škola zatražila najpovoljniju ponudu.

Anketa na inicijativu Vijeća roditelja

O povratku školskih kuta koje su naprasno ukinute s društvenim promjenama početkom devedesetih postoje dva suprotna razmišljanja kako kod roditelja tako i učitelja, pa se o njihovom uvođenju odmah povela rasprava, ali do nekih konačnih zaključaka trebat će pričekati.

- Radi se o anketi koju smo plasirali na inicijativu Vijeća roditelja kojom želimo osluhnuti kakva su promišljanja roditelja o toj temi, makar na početku smo školske godine, pa nam to predstavlja samo još jednu obavezu, kaže Zdenka Turkalj Čohilj, ravnateljica škole koja ove školske godine zajedno s područnim školama broji 1.279 učenika.

- Na Vijeću roditelja nije bilo riječi o povratku tradicionalnih školskih kuta, već o uvođenju polo-majica (s ovratnikom), a bilo je ideja da svaka područna škola ima svoju boju majice", kaže ravnateljica Turkalj Čohilj dodajući da će čitava odluka ovisiti o stavu roditelja, odnosno da bi barem 80 posto roditelja trebalo podržati takvu odluku koja bi se eventualno počela prakticirati u drugom polugodištu. Još nije definirano da li bi se započelo s nižim razredima osnovne škole koji bi takvu odluku lakše usvojili i navikli se na novinu, ili odmah izmjenom školskog reda uvela u sve razrede škole. O uvođenju školske obuće (papuča) zasad nije došao prijedlog, odgovorila nam je Turkalj Čohilj napomenuvši da uskoro planiraju uvesti školske ormariće u prvom valu za učenike prvih i drugih razreda osnovne škole, a zatim i za starije razrede. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter