Pazin: Renato Krulčić u kampanji za drugi mandat

Renato Krulčić (A. DAGOSTIN)
Renato Krulčić (A. DAGOSTIN)

"Pokrenuli smo Pazin i sad gremo napred", krilatica je koja će pratiti kampanju Renata Krulčića, IDS-ova kandidata u lovu na drugi mandat pazinskog gradonačelnika, saznali smo na konferenciji za novinare u Spomen domu.

- Borit ćemo se za svako radno mjesto, čuvati postojeća i stvarati uvjete za nova, naglasio je Krulčić koji to planira činiti ulaganjem u poslovne zone, antirecesijskim mjerama za poduzetništvo, poticanjem dodatnog obrazovanja, razvojem prometne povezanosti te pomoći pri kandidiranju projekata na europske fondove. Moderni autobusni kolodvor, kanalizacija i asfaltirane ceste do svake kuće, uređenje Trga slobode i obližnjeg parka, sportsko-rekreacijska zona Lakota, poticana stanogradnja, dom umirovljenika, proširenje pazinskog groblja i gradnja mrtvačnica u Zarečju i Bermu, redoslijed je starijih ili novijih projekata koje Krulčić ističe kao zadaće u idućem mandatu.

Tome pridodaje jačanje skrbi za zdravlje žitelja, turističko i kulturno osnaživanje Pazina, informatizaciju gradske uprave te poticanje održivog razvoja.

Nanovo se kandidirao zbog podrške koju mu daju sugrađani, kazao je, a kao najveći projekt tijekom proteklog četverogodišnjeg mandata Krulčić ističe pripremu gradsko-školske sportske dvorane čija bi gradnja uskoro trebala početi, ali i pazinsku mrtvačnicu, otvorenje studija poduzetništva, 4,5 kilometra nove kanalizacije, 5,5 milijuna kuna uloženih u poduzetničke zone, 2,5 milijuna u asfaltiranje te poduži niz manjih zahvata.

- Renato Krulčić je opravdao povjerenje građana te prikazao visoku kvalitetu i mudrost pri vođenju Grada tolerirajući sve interese, ali stavljajući prije svega interes Pazina, kazao je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pazina Dragan Šipraka. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter