Pazin: Prvašići za volanom

U Pazinu održana akcija "Sigurno i vješto u prometu" (M. RIMANIĆ)
U Pazinu održana akcija "Sigurno i vješto u prometu" (M. RIMANIĆ)

Na poligonu postavljenom na Trgu slobode završila je akcija "Sigurno i vješto u prometu", koju su zajednički proveli Autoklub, Policijska postaja i Osnovna škola Vladimira Nazora. Nakon što su prvašići u učionicama odslušali predavanja stečena su znanja imali priliku demonstrirati na poligonu.

Nacrtanim ulicama i pješačkim prijelazima kretali su se kao pješaci, a vozeći male električne automobile mogli su doživjeti ulogu vozača u prometu. Osvjedočili su se kako nije uvijek lako kontrolirati automobil, ako su pješaci nedisciplinirani. Do sada su pazinski prvoškolci redovito uvježbavali ulogu pješaka u prometu, a ove su godine zahvaljujući sponzorima, mogli doživjeti kako se kao vozači automobila ponašaju u prometu.

Zahvaljujući dobroj suradnji pazinskog Autokluba, Policije i Osnovne škole Vladimira Nazora ovo će iskustvo djeci pomoći da se ubuduće u prometu ponašaju prema pravilima uvažavajući prometne znakove na putu do škole i povratku kući.

"Cilj ove akcije je veća sigurnost najugroženije skupine sudionika u prometu, a to su naša djeca", kaže Ivan Hrvatin, tajnik Autokluba Pazin. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter