Pazin primio zastavu FIB-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Primopredaja zastave FIB-a izmedu crnogorskog Tivta i Pazina, gradova domacina prošlog i sljedeceg Europskog bocarskog prvenstva, svecanom je ucinila sjednicu Skupštine Istarskog bocarskog saveza. U nazocnosti dopredsjednika FIB-a Aleksandra Anzura i predsjednika IBS-a Valtera Krizmanica zastavu je iz ruku dogradonacelnika Tivta Krste Boškovica primio Renato Krulcic, gradonacelnik Pazina, koji ce na jesen 2012. ponovno, kao i 1989. godine ugostiti europsku bocarsku elitu.

"Cestitam Pazinu na prigodi da ponovno organizira znacajno medunarodno bocarsko natjecanje i vjerujem da ce na temeljima iskustava iz 1989. uspješno ponovno ugostiti europsku bocarsku elitu" rekao je Anzur. "Siguran sam da cemo odraditi sve što se od nas kao grada-domacina ocekuje. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli na putu da europsku smotru dovedemo u Pazin", nadovezao se Krulcic.

Istarski klubovi i igraci i nadalje su perjanice hrvatskog bocanja, igraci iz naše županije cine kostur seniorske reprezentacije Hrvatske, a Gianfranco Santoro, Roland Marcelja i Marko Beakovic su na prošlogodišnjem EP ukupno osvojili cak pet medalja. Bocarski klub "Trio Buzet", prošlogodišnji osvajac duple krune, prvenstva i kupa Hrvatske, ponos je ne samo istarskog bocanja, vec istarskog sporta uopce, rekao je Krizmanic.

Medutim, što se tice rada s mladima ono je vec nekoliko godina nazaduje i Istra je na tom podrucju pocela zaostajati za nekim dijelovima Hrvatske kojima je sve donedavno bila uzor. Stoga je Krizmanic apelirao na sve bocarske djelatnika da se trgnu i krenu u organiziraniji rad s mladima kako bi i sutrašnjica istarskog bocanja bila jednako blistava današnjoj.


Podijeli: Facebook Twiter