Pazin postao Grad knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sedmom Festivalu gradova knjiga u Wünsdorfu kraj Berlina Grad Pazin je primljen u clanstvo Medunarodne organizacije gradova knjiga - International Organisation of Book Towns (IOB). Tim je povodom pazinski gradonacelnik Renato Krulcic sazvao konferenciju za novinare u Kuci za pisce - Hiži od besid prepustivši rijec promotoru gradskih književnih dogadanja i inicijatoru clanstva i suradnje Davoru Šišovicu.

- Aduti za primanje bili su vrijedno književno naslijede - o Pazinu su pisali Dante, Jules Verne, Vladimir Nazor te niz mladih pisaca današnjice, brojna književna dogadanja - Istrakon, Dani Julesa Vernea, Susret izdavaca, Festival fantasticne književnosti, književna dogadanja Gradske knjižnice, Kuca za pisce, potom živahno izdavaštvo te veliki broj aktivnih autora koji se bave književnošcu, od poezije, proze, publicistike, povijesnih djela i slicno, kazao je Šišovic.

On je zajedno s predstavnicom gradske uprave Rankom Šepic krajem prošlog tjedna na skupštini IOB-a predstavio književnu baštinu, resurse i potencijale Grada Pazina.

- Nije nam cilj da se samo formalno uclanimo u organizaciju vec da oplemenimo i unaprijedimo postojece književne i kulturne manifestacije u gradu, kao i da potaknemo nove kulturne projekte, ali i ostale vidove bilateralne suradnje izmedu gradova knjiga, kazala je strucna suradnica za mjesnu samoupravu, udruge, gradanske inicijative i mlade Ranka Šepic.


Podijeli: Facebook Twiter