Pazin: POS-ovi stanovi prodavat će se po 890 eura

Dragan Šipraka (M. RIMANIĆ)
Dragan Šipraka (M. RIMANIĆ)

- Idući tjedan raspisat će se natječaj za prodaju stanova u zgradi poticane stanogradnje u pazinskoj Ulici Miroslava Bulešića, najavio je na konferenciji za novinare Dragan Šipraka, direktor pazinske Usluge, koja vodi ovaj projekt. Stanovi će, dodaje, biti ponuđeni po cijeni od 890 eura po metru četvornom neto korisne površine. U tu su cijenu uključeni svi troškovi gradnje, etažni elaborat i sva ostala davanja i dokumentacija. Ovom je prigodom Šipraka pozvao sve zainteresirane da se jave na natječaj i rezerviraju stanove. Prednost će imati svi koji su se lani javili na natječaj za stanove iz programa poticane stanogradnje koji je raspisao Grad Pazin, rekao je Šipraka te dodao da se na natječaj mogu javiti svi koji žele riješiti stambeno pitanje.

Na lanjski natječaj prijavilo se 14 kandidata, ali je među njima tek šest, sedam bilo kreditno sposobnih. Stoga mogućnosti za kupnju POS-ovih stanova u Pazinu još uvijek ima.

Gradnja će trajati 10 mjeseci, a započet će u svibnju, nakon provedbe natječaja, rekao je Šipraka i najavio da će idućeg proljeća vlasnici dobiti ključeve svojih stanova u novoj zgradu u Bulešićevoj ulici. Gradnja će biti na gornjoj granici kvalitete gradnje svih stambenih zgrada u Pazinu, a imat će visoki "C" stupanj energetske učinkovitosti. Trokatnica će u prizemlju imati četiri poslovna prostora i stan za osobu s invaliditetom, a na katovima po šest dvosobnih i trosobnih stanova od 53 do 75 metara četvornih.

Svakom će stanu u prizemlju pripadati odgovarajuće spremište, a u dvorištu parkirno mjesto. Zgrada će se graditi kvalitetnim materijalima, a fasada će joj biti obložena osam centimetara debelim stirodurom. Lokacija na kojoj će se graditi izuzetno je  pogodna jer se u blizini nalaze vrtić, osnovna i srednja škola, autobusna stanica, a blizu je i nova sportska dvorana, rekao je Šipraka. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter