Pazin: Počinje gradnja rotora na Štranjgi

Uskoro novi rotor
Uskoro novi rotor

U ponedjeljak, 24. rujna, počinje gradnja rotora na Štranjgi na zapadnom ulazu u Pazin, na raskrižju s kojeg se račvaju ceste za grad, Pulu i Poreč, najavio je na konferenciji za novinare pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Ova investicija Hrvatskih cesta vrijedna je 4,5 milijuna kuna, uvećana za PDV, a u roku od 120 dana izvest će je Cesta Pula, dodao je Krulčić te je pojasnio da će se radovi izvoditi u dvije faze, ponajprije stoga da se ne bi prekidao promet iz Pazina prema Poreču i Puli. Za vrijeme radova promet će se regulirati semaforima sa što kraćim intervalima da bi se putnicima skratilo vrijeme čekanja.

Daniel Maurović, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo, pojasnio je da će se u prvoj fazi radovi izvoditi na lijevoj strani ceste. Tako će oni koji putuju prema Puli na Štranjgi biti usmjereni prema rotoru kod Plodina, a odande na rotor kod Petrola, odakle prema Puli mogu nastaviti starom cestom ili Ipsilonom. Drugom fazom radova bit će obuhvaćena desna strana kolnika, a tada će se oni koji putuju prema Poreču na Štranjgi usmjeravati prema rotoru kod Petrola i dalje prema rotoru kod Plodina do ceste Pazin - Poreč.

Maurović upozorava vozače teretnih vozila da izbjegavaju prolazak kroz Pazin i da što češće koriste Istarski ipsilon između čvorova Ivoli i Rogovići da se u gradu ne bi stvarale gužve.

Predsjednik Komisije za promet grada Pazina Davor Sloković dodao je da najviše kamiona koji prolaze kroz grad prevozi kamenu vunu iz Potpićna u Italiju. Ti kamioni i po 20-ak puta dnevno u Pazin dolaze na carinski pregled, a onda kroz grad nastavljaju prema Baderni i zapadnom kraku Istarskog ipsilona, koji im je najkraća veza s konačnim odredištem u Italiji. Stoga vozače tih kamiona poziva da se za vrijeme radova na Štranjgi koriste Ipsilonom i da od Carine ne kreću kroz grad, već prema čvoru Ivoli, a odande prema čvoru Rogovići gdje se mogu spustiti na cestu Pazin - Poreč.

Sloković poziva sugrađane da za vrijeme radova koriste i alternativne pravce Pazin - Rijavac - rotor Plodine ili Drazej - Rusjani - Stari Pazin. Krulčić je dodao da će se u sklopu radova na Štranjgi urediti i dio ceste, zapravo ulice koja prolazi kroz Rusjane. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter