Pazin: Počela gradnja fekalnog kolektora


Počela je gradnja fekalnog kolektora od pilane tvrtke Kamen Pazin do Ulice Narodnog preporoda, izvijestili su na konferenciji za novinare Daniel Maurović, pročelnik pazinskog komunalnog odjela i Dragan Šipraka, član uprave Usluge, investitora ovog projekta koji realizira "Vladimir Gortan" iz Pazina.

Ovo je zapravo prva faza radova koja obuhvaća gradnju 300 metra dugog kolektora javne odvodnje od ulaza u Kamen do zgrade Purisa, gdje će se novi kolektor spojiti na postojeći gravitacijski kolektor koji od Dubravice vodi prema pročistaču otpadnih voda kod Pazinske jame, pojasnio je Šipraka.

- Vrijednosti radova je 620 tisuća kuna s PDV-om, od toga 90 posto novaca osiguravaju Hrvatske vode, a 10 posto Grad Pazin. Ovo je još jedna faza višegodišnjeg projekata na putu potpunog zbrinjavanja otpadnih voda na prostoru Pazinske kotline, kazao je Šipraka. Dodao je da je to ujedno i dokaz da dobro osmišljeni, pripremljeni i u svakom smislu kvalitetni projekti dolaze do sredstava.

Budući da je napokon zasjalo sunce, vjeruje da će radovi biti dovršeni do konca svibnja.

Maurović je kazao da će se u kanal uz cijevi za otpadne vode postaviti i električni kablovi za javnu rasvjetu.

- Kolektor se gradi na javnoj površini, na poznatoj i frekventnoj šetnici, stoga će se, nakon završetka upravo započetih radova ona obnoviti, postavit će se nova podloga uz koju će se izgraditi javna rasvjeta. Za to je gradskom proračunu za ovu godinu osigurano 100 tisuća kuna, zaključio je Maurović. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter