Pazin: Održana Dječja olimpijada

Svi pobjednici pazinske vrtićke olimpijade (M. RIMANIĆ)
Svi pobjednici pazinske vrtićke olimpijade (M. RIMANIĆ)

Na gradskom stadionu u Pazinu održana je 13. dječja olimpijada Dječjeg vrtića "Olga Ban" iz Pazina na kojoj su se mališani natjecali u nogometu, trčanju, skakanju, bacanju loptice, potezanju konopa, skakanju u vreći, vožnji tricikla i poligonu. Osim iz pazinskog matičnog vrtića, natjecala su se i djeca iz sedam područnih vrtića u Cerovlju, Gračišću, Karojbi, Lupoglavu, Motovunu, Svetom Petru u Šumi i Tinjanu.

Olimpijadu na kojoj su sudjelovali svi polaznici, ali i djelatnici vrtića, otvorio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, a organizatori su Dječji vrtić "Olga Ban", Zajednica sportskih udruga Pazina, Savez sportova Istarske županije, županijski Crveni križ, Javna vatrogasna postrojba u Pazinu, članovi gradskih sportskih klubova i udruga te roditelji djece polaznika.

Tinjanka najbolje skače u dalj

U trčanju na 50 metara za dječake pobijedio je Leni Pauletić (skupina Listići), drugi je bio Atilio Marečić (Mravići), a treći Mateo Benazić (Cvjetići). Među djevojčicama u istoj kategoriji najbolja je bila Tina Udovičić (Sv. Petar u Šumi), druga Sara Deltin (Tinjan), a treća Ana Dušić (Cvjetići). Skupina Leptirići iz Pazina bila je prva u štafeti 4x25 metara za dječake, drugo mjesto osvojio je Lupoglav, a treće skupina Zujalice iz Pazina. U istoj kategoriji za djevojčice također su pobijedili Leptirići, a slijede ih ekipe Svetog Petra u Šumi te Cvjetići.

Bacanje lopte u dalj donijelo je prvo mjesto Supetarcu Luki Hekiću, drugi je bio Petar Buretić iz Lupoglava, a treći Vito Turković iz skupine Mići meštri iz Pazina. Među djevojčicama u istoj kategoriji najbolja je bila Gloria Zović iz pazinskih Iskrica, drugo mjesto osvojila je Nina Prenc iz Tinjana, a treće Leona Aleksandra Jurić iz pazinskih Mravića. U skoku u dalj u konkurenciji dječaka pobijedio je Oskar Udovičić iz Svetog Petra u Šumi, drugi je bio Arno Dotlić iz Lupoglava, a treći Joris Van Ingen iz Motovuna. Među djevojčicama najbolja je bila Tea Cvitan iz Tinjana, drugo mjesto osvojila je Nina Benčić iz pazinskih Iskrica, a treće Supetarska Nina Zgrablić.

Supetarci najbolji nogometaši

Ekipa vrtića iz Svetog Petra u Šumi osvojila je prvo mjesto u nogometu, drugo je pripalo ekipi Šajete iz Pazina, a treće Prstićima, također iz Pazina. U skakanju u vreći pobijedila je Ema Bančić iz Tinjana, a za njom su bile Lara Šteler iz Svetog Petra u Šumi i Sara Hrelja iz pazinskih Zujalica. Najjači u potezanju konopa bili su mali Supetarci, druga je bila ekipa pazinskog Uragana za koju su konop vukli članovi skupina Zujalice, Listići i Iskrice, dok su treće mjesto osvojili pazinski Mići meštri.

Poligon je prvo mjesto donio Leni Žufić (Mravići), drugo Emili Koraca (Cmok, Tinjan), a treće Teu Mikoliću (Iglice, Tinjan). I na koncu, u triciklijadi pobijedio je Erik Blažević Bitić iz pazinske skupine Mići meštri, a drugo i treće mjesto pripalo je Franu Dušanu i Roku Juriću iz pazinskih Pačića. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter