Pazin: Nogometno igralište pretvara se u sportski centar

Pazinsko igralište dobiva nove tribine
Pazinsko igralište dobiva nove tribine

Grad Pazin dao je suglasnost komunalnom poduzeću Pazin sportu d.o.o. za provedbu projekta rekonstrukcije postojećeg pazinskog nogometnog igrališta i atletske staze uz izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta u sklopu postojećeg sportsko rekreacijskog centra. Naime, Pazin sport ovaj projekt kani prijaviti na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine.

Atletska staza i nogometno igralište

Na prostoru od 24,5 tisuća metara četvornih Pazin sport planira rekonstruirati zonu u kojoj se nalaze veliko nogometno igralište s instalacijom za navodnjavanje i plitkom drenažom, tribinama, atletskom stazom i atletskim borilištima za skok u vis, skok u dalj, bacališta za kuglu i koplje, te svlačionice. Uz ovu će se zonu urediti nova na kojoj će se izgraditi malo nogometno igralište veličine 50 sa 73 metra s umjetnom travom, djeljivo na tri dijela, a uz njega je planiran prostor za montažne tribine i sprave za vježbanje na otvorenom. Sportsko rekreacijska zona bit će ograđena s osiguranim ulazima za vanjske i interne korisnike s prilagođenim komunikacijskim koridorima, pješačkim pristupima i potpornim zidom. Na sjeveru obuhvata izvan ograđenog prostora planira se zasaditi drvored čempresa ili bora s ciljem osiguranja minimalnog otpada biološkog materijala u vrijeme jeseni. Dok će se s južne strane, zbog sjene u zonama čekanja i atletskih borilišta, planira zasaditi listopadna stabla.

Na korist svim građanima Pazina

Prema procjenama projekt je vrijedan 9,11 milijuna kuna (uključujući PDV), a do sada je na pripremne aktivnosti utrošeno 287,78 tisuća kuna iz gradskog proračuna. Planirano sufinanciranje projekta iz sredstva Programa ruralnog razvoja iznosi 5,83 milijuna kuna, odnosno 80 posto prihvatljivih troškova, dok će se ostatak od 1,45 milijuna kuna ili 20 posto prihvatljivih troškova osigurati kreditnim sredstvima.

Prva faza projekta odnosi se na rekonstrukciju isključivo parternih sportskih terena, a to obuhvaća izgradnju zamjenskog nogometnog igrališta s atletskom stazom po obodu, novoprojektirano pomoćno, trodijelno, igralište, te uređenje rasvjete oko postojećeg i novog igrališta. Postojećih pet pješačkih i jedan kolni komunikacijski prilaz zoni obuhvata zadržat će se u izvornom obliku. Zadržat će se i postojeći prilaz za interventna vozila, koji služi i kao evakuacijski izlaz, a dodatno je predviđen evakuacijski ulaz, odnosno izlaz na istoku, između postojećih teniskih terena i planiranog malog nogometnog igrališta.

- Navedeni projekt imao bi za posljedicu okupljanje sportskih udruga, bolju rekreaciju građana kojima bi se na taj način povećala kvaliteta života u Pazinu s višestrukim utjecajima, odnosno koristima u različitim segmentima, navodi pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. (Mirjan RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter