Pazin: Nebeski odrazi Mladena Milotića u Kaštelu

S otvaranja izložbe: Marino Baldini, Mladen Milotić i Denis Visintin (A. DAGOSTIN)
S otvaranja izložbe: Marino Baldini, Mladen Milotić i Denis Visintin (A. DAGOSTIN)

Nakon Buja, Umaga i Višnjana putujuća izložba "Nebeski odrazi" pulskog slikara i grafičara Mladena Milotića otvorena je u rotondi pazinskog Kaštela, u organizaciji Muzeja grada Pazina.

Izloženo je dvadesetak "onozemaljskih" radova identičnog naziva "Nebeski krajolik" koji se ipak razlikuju po broju koje im je i autor nadjenuo. Uglavnom je riječ o radovima na platnu ili lesonitu u različitim likovnim tehnikama kojima, kako u predgovoru kataloga ističe povjesničar umjetnosti Marino Baldini, "umjetnik postiže veoma dojmljive efekte od same reljefnosti polja slike razrađene oblicima, kaligrafijom, znakovima i tekstom".

- Milotićeva je izložba zajednički projekt šest istarskih muzeja i galerija u kojima će gostovati, kazao je ravnatelj Muzeja grada Pazina Denis Visintin, a svi su se složili da su putujuće izložbe zanemarene, iako su ekonomičan način realizacije kulturnih priredbi na istarskom području.

Mladen Milotić umjetnošću se bavi od 1970. te je dosad održao čak 77 samostalnih i 310 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Izložba je otvorena do 22. studenog, a može se razgledati utorkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 15, petkom od 11 do 16 te vikendom od 10 do 16 sati. Nakon Pazina gostuje u buzetskom Zavičajnom muzeju te u pulskoj galeriji Milotić. (Napisao snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter