Pazin: Najesen u novu sportsku dvoranu

Sportska oprema treba stići u drugoj polovici lipnja (M. RIMANIĆ)
Sportska oprema treba stići u drugoj polovici lipnja (M. RIMANIĆ)

Na gradilištu gradsko-školske sportske dvorane u Pazinu dovršava se oblaganje kamenom prizemlja južnog i istočnog pročelja, a traju i mnogi unutarnji radovi. Postavlja se završni premaz na čeličnu konstrukciju, gletaju zidovi i stropovi, koji se potom oblažu gips-kartonskim pločama, oprema se kotlovnica, postavlja bravarija te uređaji za grijanje, hlađenje i ventilaciju, ugrađuju razvodni strujni ormari, priprema montaža rasvjete. Tako bi se moglo sažeti izvješće o trenutnom stanju na gradilištu dvorane uz Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile i Osnovnu školu Vladimira Nazora, koji će biti glavni korisnici njenih prostora.

- Usporedo s gradnjom objekta traje postupak nabave opreme za ugostiteljski dio dvorane. Potpisan je i ugovor s dobavljačem sportske opreme koju će isporučiti u drugoj polovici lipnja. Parket i njegova montaža uključeni su u osnovni troškovnik, a oprema i sprave, nakon provedenog natječaja za 2,1 milijun kuna s PDV-om, isporučit će pazinska tvrtka Ghia-sport, kaže pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, napominjući da će se točan iznos troškova znati za oko mjesec dana.

- Igralište se, za sada, neće graditi, jer nema novca. Za njegovu gradnju očekujemo novac iz drugih izvora, ponajprije od Hrvatskog nogometnog saveza. Ta bi tvrtka u početku bila formirana kao d.o.o., a kasnije bi prerasla u javnu ustanovu jer one imaju mogućnost povlačenja sredstava, do 200 tisuća eura, iz strukturnih fondova EU-a za male projekte u ruralnom razvoju, pojašnjava gradonačelnik.

Polivalentnu, trodijelnu sportsku dvoranu, površine 2.900 četvornih metara, osim škola, koristit će i sportski klubovi, a bit će pogodna i za druge javne, kulturne i gospodarske priredbe. Ovom je projektu Grad Pazin posvetio mnogo truda i vremena, osigurao je zemljište i uspješno se natjecao za sredstva Ministarstva regionalnog razvoja pa je putem projekta Europske investicijske banke "EIB 3" osigurana trećina investicije vrijedne oko 30 milijuna kuna. Prema situaciji na gradilištu, završetak radova očekuje se do početka iduće školske godine. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter