Pazin među efikasnijima u legalizaciji

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)

Bez povećanja broja djelatnika Grad Pazin je do konca protekle godine uspješno riješio 84 posto zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata od plana za 2013.

U siječnju ove godine u potpunosti je ostvaren mjesečni plan, po tomu je, po efikasnosti u legalizaciji, Grad Pazin na drugom mjestu u Istri, odmah iza Grada Vodnjana, rekao je na konferenciji za novinare pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Ovo je ujedno i prva ubuduće redovna konferencija za novinare kojom gradonačelnik, kako je rekao, želi građane kvalitetnije informirati o radu gradske uprave. Ubuduće će se ovakvi susreti s novinarima održavati jednom mjesečno kako bi se javnosti predstavilo učinjeno, ali i ono što se očekuje i planira u narednom razdoblju, rekao je Krulčić.

Proteklu godinu Gradu Pazinu uplaćeno je 2,66 milijuna kuna iz IPARD programa, mjera 301, čime su vraćena sredstva uložena u gradnju kanalizacije u Starom Pazinu. Ovom uplatom vraćeno je 80 posto kredita kojeg je Grad uzeo za gradnju projekta vrijednog 3,7 milijuna kuna kojim su 64 domaćinstva dobila uvjete za spajanje na kanalizaciju.

Tijekom prošle godine završeno je i nekoliko natječaja za energetsku učinkovitost, dodao je Krulčić. Provedena su dva natječaja za sufinanciranje provedbe programa korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima. U prvom krugu natječaja isplaćena su sredstva za 20 korisnika u ukupnom iznosu od 289 tisuća kuna, a u drugom je odobrena isplata koja ukupno iznosi od 350 tisuća kuna za 26 korisnika.

Krulčić je izvijestio da je počela je gradnja sustava zbrinjavanja otpadnih voda naselja Bravari i Kašćerga u sklopu Istarskog vodozaštitnog sustava (IVS). Sustav podrazumijeva odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda. Dužina cjevovoda je 2.400 metara, a investicija je vrijedna 6,7 milijuna kuna koje je osigurao IVS. Dovršetak gradnje predviđen je za rujan 2014.

Koncem proteklog mjeseca Pazin je ponovo dobio komunalnog redara Marka Antolovića, izvijestio je Krulčić, koji je do konca siječnja podijelio 82 obavijesti o prekršajima i pet opomena o prekršaju s plaćanjem kazne. (M. RIMANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.                          


Podijeli: Facebook Twiter