Pazin je zajednica u kojoj je sigurno živjeti

Seminar o zapošljavanju u HGK-Županijskoj komori
Seminar o zapošljavanju u HGK-Županijskoj komori

U povodu blagdana sv. Mihovila zaštitnika policije u sklopu Dana policija pazinski gradonačelnik Renato Krulčić priredio je prijem za načelnika Policijske postaje Pazin Valtera Opašića, pomoćnicu načelnika za poslove policije i promet Elizu Štoković te pomoćnika načelnika za poslove kriminalističke policije Dalibora Krajina.

Gradonačelnik Krulčić im je čestitao Dan policije i zahvalio na dobroj suradnji između Grada i Policijske postaje Pazin ističući kako je Pazin s okolnim općinama zajednica s niskom stopom kriminaliteta i u kojoj je sigurno živjeti.

Načelnik Opašić, također je zadovoljan suradnjom na svim područjima, dodajući kako je najvažniji subjektivni osjećaj građana i doživljaj grada kao sigurnog mjesta za život.

U cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa i povećanja sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu, pješaka, te preventivnog djelovanja na sprječavanje događanja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, Opašić sugerira postavljanje uređaja i opreme za smirivanje prometa, na pojedinim mjestima, ali i postavljanje treptajućeg svjetla za naglašavanje znaka "obilježen pješački prijelaz" kako bi se i na taj način dodatno upozorilo vozače na povećan oprez i smanjenje brzine kretanja.

Prijemu su prisustvovali Mladen Pilat, komunalni redar u Gradu Pazinu, te Franko Baxa, načelnik Općine Lupoglav, Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje, Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće, Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun i Alen Rosić, načelnik Općine Karojba. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter