Pazin: IDS, HNS i HSU zajedno

Vinko Stihović, Renato Krulčić, Dragutin Bravar i Dragan Šipraka Snimio (M. RIMANIĆ)
Vinko Stihović, Renato Krulčić, Dragutin Bravar i Dragan Šipraka Snimio (M. RIMANIĆ)

IDS, HNS i HSU zajedno izlaze na predstojeće lokalne izbore i podržavaju Renata Krulčića za pazinskog gradonačelnika, izvijestio je na konferenciji za novinare Dragan Šipraka, predsjednik Gradske podružnice IDS-a. Vinko Stihović, predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, dodao je da je njihova stranka i do sada dobro surađivala s IDS-om koji prepoznaje potrebe umirovljenika.

Stihović je izdvojio projekt dnevnog boravka u koji je svakodnevno uključeno dvadesetak osoba u Pazinu, a 125 na širem području, koje putem centra dobivaju potrebnu skrb i pomoć u kući. Naravno, neće se HSU baviti samo umirovljenicima, već će podržati sve razvojne projektne koje će koalicijski parteri zajednički osmisliti. Razvoj gospodarstva prioritet je HNS-a, naglasio je Dragutin Bravar, povjerenik HNS-a za Grad Pazin, stoga će se njihovi kandidati, kao vijećnici u Gradskom vijeću, najviše zalagati za opremanje postojećih, ali i formiranje novih poslovnih zona na području Pazina.  

Renato Krulčić, kandidat za gradonačelnika koalicije IDS-HNS-HSU, vjeruje da će mu birači povjeriti još jedan mandat. U protekle četiri godine u infrastrukturu su uložena 34 milijuna kuna, u vodoopskrbu 1,5 milijuna, izgrađena je kapela na groblju, uređen je Trg Kristijana Ladavca, a. U opremanje poslovnih zona uloženo je 5,5 milijuna kuna, a 250 osoba u njima je našlo posao, naglasio je Krulčić. U pazinskoj vojarni danas djeluju veleučilište, Šumarski institut, a svoje su prostore dobile i mnoge udruge. U posljednje tri godine 2,1 milijun kuna izdvojen je za stipendije, a kroz razne, pa i međunarodne projekte, ulaže se u kulturu. Pazin je pokrenut, a ova koalicija ima volje, želje i znanja kako voditi grad, poručuje Krulčić (M. RIMANIĆ)                                                                       


Podijeli: Facebook Twiter