Pazin ide u poticanu stanogradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska uprava napokon je odlucila ozbiljno krenuti u ostvarenje programa poticane stanogradnje i prve gradske stanove dovršiti do konca 2012. godine!

Takvu nakanu izrazili su na konferenciji za novinare pazinski gradonacelnik Renato Krulcic te procelnik Odjela za komunalni sustav, prostorno uredenje i graditeljstvo Daniel Maurovic. Najavili su prvi korak u ovom velikom poslu - anketu o zainteresiranosti Pazinaca za poticanu stanogradnju.

Krulcic je izvijestio da je za "rješavanje stambenih potreba gradana" osnovan radni tim na celu s procelnikom Maurovicem, koji najprije anketom treba prikupiti podatke o opsegu tih potreba.

Anketni upitnik može se skinuti s gradskih web-stranica ili dobiti u gradskoj upravi. Anketiranje službeno pocinje 7. svibnja, a rok za dostavu ispunjenih upitnika je 30 dana. Slijedi analiza podataka iz ankete, cime ce se utvrditi koliko je stanova potrebno izgraditi, za koliko ljudi i u kolikoj ukupnoj površini.

Te ce se potrebe zatim uskladiti s prostornoplanskim uvjetima na cetiri gradske parcele zasad planirane za poticanu stanogradnju i potom ce se uz konkretne cijene, pokazatelje i rokove raspisati javni poziv za prijavu kandidata. Prema odazivu tom javnom pozivu formirat ce se liste prvenstva. Slijedi projektiranje te izgradnja, a plan je da novi vlasnici kljuc u ruke dobiju do isteka 2012. godine.

Prostornim planom i razvojnom politikom gradska je uprava za poticanu stambenu izgradnju predvidjela parcelu od jednog hektara na Dubravici, parcelu od oko 2.000 kvadrata u Foškicima te dvije manje u centru grada: kod benzinske postaje te izmedu Dršcevke i HAK-a.


Podijeli: Facebook Twiter