Pazin i Labin: Marihuanu uzgajali u stanu i šumi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretragom kuće na području Pazina pazinska policija pronašla je sedam stabljika indijske konoplje, dok je labinska policija pretragom  šumskog predjela u blizini mjesta Snašići, na području Labina, pronašla čak 30 stabljika te biljke.

Sedam stabljika pronađeno je 28. lipnja u spavaćoj sobi, a uzgajao ih je 46-godišnjak iz Splita koji u kući živi s 44-godišnjakinjom iz Pazina. Nju pak policija tereti zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju budući da je prilikom pretrage pronađeno 138 komada streljiva. Muškarac je nakon kriminalističkog istraživanja 1. srpnja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske u Pulu.

Za nasad 30 stabljika indijske konoplje u šumi kod Snašića policija je kazneno prijavila 31-godišnjaka i 25 -godišnjakinju, oboje iz Labina. Policija je utvrdila da su indijsku konoplju posadili sredinom svibnja ove godine s ciljem daljnjeg korištenja pa im slijedi kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Muškarac se tereti i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga jer je 25-godišnjakinji dao na uživanje marihuanu u više navrata. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter