Pazin i Labin izabrali naj-sportaše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svecanosti održanoj u petak u Spomen domu Zajednica sportskih udruga grada Pazina proglasila je najuspješnije pazinske sportaše u 2011. godini.

Biciklistica Antonela Ferencic (BK Meridiana Pazin), bocar Benjamin Guštin (BK Usluga), košarkašice ŽKK-a Pazin i biciklisti BK Meridijane Kamena laureati su u cetiri najprestižnije kategorije.

Cetiri godine dominacije okrunjene titulama najboljeg školskog društva osnovnih škola Istarske županije te nedavna titula najboljeg školskog sportskog društva u Hrvatskoj bili su povod za dodjelu posebne nagrade školskom sportskom društvu Mladost koje djeluje pri pazinskoj OŠ Vladimira Nazora.

Posebnom nagradom nagradeno je i sportsko ribolovno društvo Pazincica povodom obilježavanja  40-godišnjeg aktivnog i uspješnog djelovanja. Temeljem nominacija klubova i udruga nagradena je i plejada najperspektivnijih pazinskih sportaša do 18 godina u pojedinim sportovima.



U petak je i labinska velika vijecnica bila sportski obojena, a Labinjani su dobili najuspješnije sportaše za 2011. u izboru i organizaciji Saveza sportova grada. Vecina nagrada otišla je u ruke clanova ženskog i muškog rukometnog kluba.

No u kategoriji najboljeg sportaša otišla je u ruke sjajnog vratara NK-a Rudar Sanjina Vozile, kojem je ovo, nakon nagrade za najboljeg nogometaša Labinštine, drugo veliko priznanje za prošlu godinu. Prvi put nije dodijeljena nagrada za najbolju sportašicu zbog izuzetno slabih lanjskih rezultata.

Za najbolju momcad proglašena je rukometna udruga Mladi rudar. Najbolji trener je Diego Datos iz te udruge. Dvije nagrade otišle su i u ruke njihovih kolegica iz ženskog rukometnog kluba. Za najbolju ekipu u mladim uzrastima proglašene su djevojcice ŽRK-a Rudar rodene 1998. i mlade.

Za najvecu žensku sportsku nadu proglašena je clanica mladekadetske reprezentacije Hrvatske i clanica ŽRK-a Rudar Natali Zahtila. Nagrada za najvecu mušku nadu otišla je u Judo klub Ippon, a zavrijedio ju je Arijan Agušaj koji je viceprvak Hrvatske u judu u kategoriji do 66 kg.

Posebna priznanja dobili su osvajaci medalja na državnim prvenstvima - Francesca Pappalardo (AS Albona), Domagoj Josip Kubaj i Marin Faraguna (oba KBK Budokai Labin), te clanovi triatlon kluba Albona Extreme. Nagrade za životno djelo dobili su Ljubomir Vilic i posthumno Mirko Banak.


Podijeli: Facebook Twiter