Pazin: Humanitarni koncert "Istra Bulešiću"

Biskup Kutleša i Evgenija Tranfić iz Udruge za autističnu djecu
Biskup Kutleša i Evgenija Tranfić iz Udruge za autističnu djecu

Na humanitarnom koncertu pod nazivom "Istra Bulešiću" održanom sinoć u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija-klasične gimnazije sakupljeno je 51.260 kuna za potrebe djece oboljele od autizma.

Pri kraju koncerta simbolični je ček s tim iznosom porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša uručio Evgeniji Tranfić, predsjednici pulske Udruge za autističnu djecu. Udruga okuplja tridesetak djece u Istarskoj županiji, a dobivena sredstva koristit će se za otvaranje centra za autistične osobe gdje bi se zbrinjavali oboljeli bez roditelja ili skrbnika.

Velika dvorana Pazinskog kolegija primila je mnoge koji su došli popratiti bogat glazbeni program te istodobno kupnjom ulaznice ili donacijom u predblagdansko vrijeme pomoći potrebitima. Nakon himni u izvedbi združenog crkvenog zbora župa Umag-Trviž-Stari Pazin nastupili su vokalna skupina Rožice iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i zbor Pazinskog kolegija, Mario Lipovšek Battifiaca, Bruno Krajcar, klapa Motovun, solistica Nikolina Kuhar uz gitarsku pratnju Ivana Lucha, Gianluca Draguzet, ženska vokalna skupina Jažulice iz Lanišća, mlada sekcija KUD-a Savičenta.

Recitirali su Stefani Križanac i profesorica Nada Galant, zapjevao tenor Zoran Tomaić, a na koncu su nastupili Daniel Načinović, Alen Vitasović i Ivan Bottezar. Koncert je zaključio Združeni crkveni zbor Umag-Trviž-Stari Pazin pjesmom "Himna Bulešiću" koju je za proslavu beatifikacije napisao Daniel Načinović, a uglazbio Branko Okmaca.

O blaženom Miroslavu Bulešiću kojem je u Porečkoj i pulskoj biskupiji posvećena godina koja je na zalasku govorio je bogoslov Josip Grbac.

Koncert je uspješno vodila Melita Gržić Pincin, a posjetiteljima se obratio ravnatelj dijecezanskog Caritasa Željko Zec u čijoj se organizaciji ostvario humanitarni koncert spomenuvši da se Caritas već ove godine uključio u nabavku nužnih pomagala za autističnu djecu. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter