Pazin: Filmski maraton s najnovijim hitovima


U proteklih godinu dana u pazinskom je kinu smještenom u Spomen domu prikazano 150 filmova koje je pogledalo gotovo 15 tisuća posjetitelja.

To čini pazinsko, jednim od uspješnijih hrvatskih manjih kina, a povodom prvog rođendana digitaliziranog kina gradsko Pučko otvoreno učilište koje vodi kinoprikazivačku djelatnost sutra u velikoj dvorani Spomen doma organizira cjelodnevni filmski maraton.

Maraton započinje sutra već u 14 sati, a traje gotovo do jedan iza ponoći. Prva na redu je projekcija crtanog filma "Kako izdresirati zmaja 2" koji je publiciran u lipnju ove godine. Radi se o računalno-animiranom filmu fantastike u trajanju od 102 minute čija se radnja događa u mitskom vikinškom svijetu. Uslijedit će u 16 sati kolovoški akcijski hit "Plaćenici 3" (126 minuta) s brojnim holivudskim glumačkim zvijezdama kao što su: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Mel Gibson, Harrison Ford, Antonio Banderas, Jet Li, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Terry Crews, Robert Davi…

Nakon polusatne stanke, oko 18.30, uslijedit će akcijski znanstvenofantastični film "Lucy" (89 minuta) objavljen ovoga srpnja. Glavnu filmsku rolu, ženu s psihokinetičkim sposobnostima utjelovljuje popularna Scarlett Johansson, a tu je Morgan Freeman u liku mudrog profesora Normana. U 20.30 sati na rasporedu je pretposljednji film - znanstvenofantastični akcijski triler "Labirint: Nemogući bijeg" (113 minuta) objavljen krajem rujna. Priča prati šesnaestogodišnjaka koji se budi u zapuštenom dizalu bez sjećanja o sebi da bi shvatio da je zarobljen zajedno s drugim mladićima koji pokušavaju naći izlaz iz labirinta koji se stalno mijenja.

Za kraj kinematografskog dana u 23 sata uslijedit će domaća premijera natprirodnog horor filma "Annabelle" čija je pretpremijera održana samo pred deset dana (29. rujna) u Hollywoodu. Film traje 98 minuta, a radnja se vrti oko ljubavnog para koji doživljava zastrašujuće natprirodne pojave koje uključuju starinsku lutku probuđenu sotonističkim ritualom. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter