Pazin: "Fameja" okupila više od 250 ljudi

Patrik Pincin najbolji na "zadnjen kolu" (M. RIMANIĆ)
Patrik Pincin najbolji na "zadnjen kolu" (M. RIMANIĆ)

U povodu međunarodnog dana obitelji u nekadašnjoj vojarni održana je grupna utrka "Fameja" u kojoj su snage odmjeravali parovi sastavljeni od članova obitelji ili prijatelja od kojih jedan trči, a drugi vozi bicikl.

Zanimljivost utrke je u tomu da se članovi ekipe bilo kada mogu mijenjati na biciklu, ali ga pritom ne smiju ispuštati iz ruku. Utrka je održana u nekoliko kategorija.

U obiteljskoj "Mini kategoriji" (djeca od 3-10 godina) sudjelovalo je 27 parova, a pobijedili su Endi i Tino Smoković, drugi su bili Zita i Ivica Brajković, dok su treće mjesto osvojili Hani i Sebastian Paćalat.

U kategoriji prijateljica najbolje su bile Tea Pokos i Katarina Križmanić. Najmlađi natjecatelj u ovoj kategoriji bio je Noa Šuran (3,5 godina), a najmlađa natjecateljica Tara Spremo Hodžić (3 godine).

U obiteljskoj "Maxi kategoriji" (djeca od 10-15 godina) sudjelovalo je osam parova, a najbolji među njima bila su braća Matteo Kmet i Aleš Hrvatin, za njima kći i otac Ida i Veljko Brajković, te bratići Đoni Pokos i Toni Mofardin.

U prijateljskoj Maxi ureci pobijedili su Patrik Pincin i Nino Ivaninić. U štafetnoj utrci 2X25 metara za djecu predškolskog uzrasta sudjelovalo je više od 100 mališana.

Na "Fameji" je održano i prvo natjecanje u vožnji biciklom na zadnjem kotaču, a najduže je tako vozio i prvu nagradu osvojio Patrik Pincin. Uz njega u ovoj su se zanimljivoj disciplini ogledali Marinko Nadišić, Marko Zaharija, Šime Romano Mahović i Antonio Sirotić.
Nakon sportskog dijela scenska skupina Društva Naša djeca Pazin održala je predstavu Don Quijote, a znanstvena je radionica istog društva roditeljima, prijateljima i znancima pokazala nekoliko atraktivnih pokusa.

Ovogodišnja "Fameja" koju su uspješno organizirali SD Trickeri, ŠRK Vita, DND Pazin i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina okupila je oko 250 sudionika, ljudi dobre volje koji su odvojili nekoliko sati za ugodno druženje i dobru zabavu. (M. RIMANIĆ)      


Podijeli: Facebook Twiter