Pazin dobio semafor!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazin opet ima semafore, pa je time ispunio zakonom propisane uvjete za polaganje vozackih ispita svih kategorija. Cetiri godine star problem održivosti ispitnog mjesta za vozace u Pazinu time, medutim, još nije u potpunosti riješen jer novo stanje treba verificirati novim rješenjima zagrebackih centrala MUP-a i HAK-a.

Još u sijecnju 2006. dvije pazinske autoškole (Milotic i ona Autokluba Pazin), koje godišnje osposobljavaju petstotinjak vozaca, dobile su od MUP-a rješenje o uvjetima za organiziranje polaganja vozackih ispita. Buduci da tada u Pazinu nije bilo, prema tom rješenju, obveznih semafora, školama je zadan rok od dvije godine da taj nedostatak riješe.

Razgovori su o pazinskim semaforima utihnuli na dvije godine, a povod da se ponovno pokrenu stigao je kroz novo rješenje MUP-a datirano 9. prosinca ove godine: njime se, buduci da Pazin nije zadovoljio uvjete postavljene 2006., odnosno nije nigdje postavio semafore, ukida pazinsko ispitno mjesto i za A i B kategoriju! Pazinski bi vozaci, prema tom rješenju, od 1. sijecnja vozacke ispite trebali polagati u Porecu.

Prisiljeni na brzu akciju, Autoškola Milotic i Autoklub Pazin s gradskom su upravom dogovorili, dobivši suglasnost i upravnog Odjela za komunalni sustav te komisije za sigurnost prometa, da se semafori postave u Ulici Šime Kurelica, odnosno na dijelu te ulice koji prolazi duž parkirališta bivše Pazinke prema Uslugi. Grad je pokrio papirologiju i projekt, troškove nabave i postavljanja semafora od cetrdesetak tisuca kuna podijelile su obje autoškole, pa od danas pazinski semafori napokon rade.

U meduvremenu su i gradonacelnik Renato Krulcic i obje autoškole uputili MUP-u i HAK-u te Ispitnom centru Rijeka (zaduženom za nadzor autoškola na istarskom podrucju) pismene zahtjeve da se Pazinu ostavi ispitno mjesto, odnosno da se suspendira rješenje o njegovu ukidanju. Odgovor se još uvijek ceka.


Podijeli: Facebook Twiter