Pazin: Delegacije Grada i HDZ-a položile vijence

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu blagdana Svih Svetih i Dana mrtvih delegacija Grada Pazina, predstavnika antifašista, Ureda za obranu, Policije i Hrvatskog časničkog zbora, na čelu s gradonačelnikom Renatom Krulčićem položila je vijenac uz glavni križ na pazinskom groblju "Moj mir". Istim je povodom položila cvijeće na Partizansko groblje i masovnu grobnicu antifašista, domoljuba i partizana strijeljanih tijekom antifašističke borbe, među kojima je i Olga Ban, kasnije proglašena narodnim herojem. Delegacija je posjetila i grob Kristijana Ladavca, koji je poginuo u Domovinskom ratu, a gradonačelnik Krulčić na njegov je grob položio cvijeće i zapalio svijeću.

Pred glavnim je križem Krulčić nazočne zamolio za minutu šutnje, da se na taj način prisjete svih pokojnih, onih koji počivaju na ovom groblju, te onih koji su pali za slobodu u Narodnooslobodilačkom i Domovinskom ratu. Josip Sloković iz Udruge antifašista podsjetio je na strijeljanja domoljuba koji su iz zatvora u Kaštelu dovođeni na groblje i ovdje strijeljani. Ovdje se ni ne zna koliko ih počiva, a popis njihovih imena nikada neće biti potpun, rekao je Sloković, pozivajući nazočne da minutom šutnje odaju počast svim znanim i neznanim pokojnim na ovom groblju.

Delegacija Županijskog i gradskog odbora HDZ-a na čelu s Ivanom Bubićem položile je u povodu blagdana Svih Svetih vijenac uz glavni križ na pazinskom groblju "Moj mir" gdje se pomolila za sve pokojne, isto tako pomolila se uz grobove svećenika na prvom katu, te uz grob Kristijana Ladavca poginulog branitelja u Domovinskom ratu. Bubić je pozvao nazočne da se u svojoj molitvi prisjete svih pokojnih, ali i na prolaznost ovozemaljskog života. Stjepan Gabrić dodao je da su mnogi izgubili živote u Domovinskom ratu, ali i kako mnogi pate od posljedica tog rata, a među njima su i branitelji koji upravo prosvjeduju u Zagrebu, pa i za njih u ovom času treba moliti, poručio je on. (NAPISAO I SNIMIO Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter