Pazin: Cijena odvodnje za sada se neće mijenjati

Dragan Šipraka ispred pročistača otpadnih voda u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Dragan Šipraka ispred pročistača otpadnih voda u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Usluga odvodnja d.o.o. Pazin nova je tvrtka nastala izdvajanjem iz komunalnog poduzeća Usluga d.o.o.. U stopostotnom je vlasništvu Grada Pazina, osnovana je silom zakona početkom godine, a operativno je započela s radom 1. ožujka. Trenutno zapošljava dvoje djelatnika ranije zaposlenih u Usluzi d.o.o., Mirjanu Galant, voditeljicu pročistača i jednog komunalnog radnika koji je i do sada radio na odvodnji.

Direktor Usluga odvodnje d.o.o. je direktor Usluge d.o.o Dragan Šipraka koji novoosnovanu tvrtku vodi bez naknade. Usluga je u novu tvrtku prebacila 4,7 milijuna svog temeljnog kapitala, za koliko je umanjen kapital matične tvrtke koji je prije toga iznosio 19,5 milijuna kuna.

Nova tvrtka bavit će se gospodarenjem odvodnje, upravljanjem fekalnom kanalizacijom i svom izgrađenom kanalizacijskom mrežom, te održavanjem i upravljanjem pročistača otpadnih voda i naplatom troškova odvodnje. Troškovi odvodnje naplaćuju se sada putem računa za isporučenu vodu, pa je tako u cijeni vode 1,45 kuna namijenjeno za pročišćavanje otpadnih voda i 1,75 kuna za troškove kanalizacije.

Razlog osnivanja novih tvrtki za odvodnju je racionalizacija i smanjenje troškova, ali će u prvo vrijeme većina tih tvrtki biti na nuli ili u minusu, kaže Šipraka i dodaje kako nitko zbog toga trenutno ne namjerava ugrožavati standard građana i uvoditi nove namete. (M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter