Pazin: Buduća zgrada POS-a čeka kupce

Simulacija buduće zgrade POS-a
Simulacija buduće zgrade POS-a

Kako stoje stvari s izgradnjom zgrade poticane stanogradnje u Pazinu, pitao je na sjednici gradskog vijeća Stjepan Gabrić (HDZ). Za te je potrebe otkupljena nekretnina, raspisan je natječaj, međutim pomaka nema, kaže Gabrić. Ustvrdio je da je tisuću eura po metru četvornom stana previsoka cijena i zato je predložio da se Grad Pazin odrekne bilo kakvog profita i cijenu spusti na 750,800 eura po metru četvornom.

Gradonačelnik Renato Krulčić je pojasnio da je u prošlom sazivu Gradskog vijeća kompletna investicija i zemljište preneseno na komunalno poduzeće Usluga.

Na natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po programu poticane stanogradnje i utvrđivanje liste reda prvenstva javilo se 14 potencijalnih kupaca, kazao je direktor Usluge Dragan Šipraka.

Nakon pregovora s bankama PBZ je ipak pristao da kupcima da hipoteku na neizgrađenu nekretninu. U međuvremenu je Usluga izvršila novu procjenu i da bi se bilo na nekakvoj nuli, nova cijena stana će umjesto ranijih 990 eura biti 970 eura po metru četvornom. Idući tjedan raspisat će se natječaj za stanove koji nisu u programu poticane stanogradnje prema listi prvenstva, kaže Šipraka i dodaje kako će cijena tih stanova iznositi 1.040 eura po metu četvornom. Gradnja će, kaže, početi kada se javi dovoljan broj kupaca. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter