Pazin: Blagdanski koncert Limene glazbe

Limena glazba Pazin (M. PERNIĆ)
Limena glazba Pazin (M. PERNIĆ)

I ove je godine Limena glazba Pazin pod dirigentskom palicom maestra Miloša Pernića na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu ispunila veliku dvoranu Spomen doma do posljednjeg mjesta.

Koncert su otvorile gošće iz plesne skupine Roxy dance pod vodstvom Rozane Matejčić otplesavši prigodnu božićnu koreografiju da bi za njima na kazališnim daskama krenuo niz glazbenih komada pazinskih limenjaka koji su nastup otvorili skladbom "Milotti Street Ramble", koju su posvetili svom bivšem dirigentu, preminulom Nellu Milottiju.

Uslijedile su skladbe "White Christmas" i "Vertraumte melodien", zatim zajednički nastup Limene glazbe Pazin i plesne skupine Roxy dance s pjesmom "Trogirska četvorka" da bi na scenu stupila etno-skupina Veja koja je publici pripremila pjesme "Marija" i "Zelen bor" što je publika nagradila aplauzom.

Mješoviti pjevački zbor Roženice izveo je u intermezzu skladbe "Gospodine ime tvoje slavimo", "Glory, glory" i "Joy to the world", a u drugom dijelu koncerta Limena glazba je svirala Straussovu "Tritsch tratsch polku", valcer "Na lijepom plavom Dunavu" i "Radetzky marš" u koji su se plješćući uključili posjetitelji.

Ipak, vrhunac večeri bio je na samom kraju koncerta kada su Roženice i Limena glazba zajedno izveli skladbu "Zbor Židova" iz opere "Nabucco".

Opet se pokazalo da popularni limenjaci nikada nemaju problema s nedostatkom publike, a za to je zaslužan predan rad, uvježbavanje te maštovite novotarije koje svake godine uvode.

Kažimo još da je program uspješno vodila Helena Funčić Šipraka. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter