Pazin: 60 izlagaca na Danima meda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak, 24. veljace, u 10 sati u Spomen domu otvorit ce se sedmi po redu Dani meda u Pazinu, izvijestio je na konferenciji za novinare pazinski gradonacelnik Renato Krulcic. Na manifestaciji koja ce potrajati do subote u 19 sati sudjelovat ce više od 60 izlagaca, dodao je Ranko Andelini, predsjednik Udruge pcelara "Lipa" Pazin, to je, kako je naglasio, više nego na ijednim Danima meda dosad.

Prema najavama ocekuje se 30-tak proizvodaca meda i pcelarskih proizvoda, 20-tak izlagaca opreme, a ostalo ce biti sakupljaci ljekovitog bilja i proizvoda na bazi ljekovitog bilja. Posjetitelji Dana meda izloženi ce med moci degustirati pazinskom mednom žlicom koja ce se prodavati po promotivnoj cijeni od 15 kuna.

Subotnje prijepodne pcelari ce moci provesti na strucnim predavanjima. Dr. Peter Naumann iz Švicarske, predsjednik COLOSS-a govorit ce o prevenciji gubitaka pcela. Dok pcelari budu slušali predavanja posjetitelji ce moci uživati u mednim okusima iz raznih krajeva, a moci ce se nabaviti i sva raspoloživa suvremena pcelarska oprema. Kruna Dana meda, podjela priznanja najboljima, održat ce se u petak s pocetkom u 18 sati u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma. (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter