Pazi, lopta, cuvaj prozor!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlata Bernobic iz naselja Finida kod Umaga prijavila je policiji oštecenje dvaju prozora, tocnije rolete i drvene škure, a što je posljedica nabijanja lopte na igralištu koje se nalazi tik do njene obiteljske kuce. To nije prvi put da je zbog materijalne štete na svojoj imovini zvala policiju i smatra da je za sve krivo igralište koje je bez znanja stanara izgradeno prije desetak godina na samo metar od kuca.

Dosad se više puta žalila gradskoj upravi i tražila da se s igrališta maknu golovi, zbog kojih tamo dolaze samo veliki, a mala djeca - u strahu od njih - ne mogu ni blizu. Najavila je da ce se ovih dana sastati clanovi Mjesnog odbora Finida, raspravljati o njihovim poteškocama i - nada se - predložiti rješenja u njihovu korist. Dogradonacelnik Umaga zadužen za komunalne djelatnosti Mauro Jurman istaknuo je da im se nitko nije obratio s tim problemom i da ce sacekati sastanak MO-a te onda postupiti po njegovim zakljuccima.

- Igralište je napravljeno usred naselja, na velikoj zelenoj površini gdje je nama trebao urediti park. Smješteno je preblizu naših kuca - na samo metar ili dva od procelja. Ondašnji IDS-ov MO pristao je na gradnju igrališta za mali nogomet s parkingom a da se nas ništa nije pitalo. Odmah su postavljeni i reflektori, tako da zimi nemamo mira do 22 - 23 sata, a ljeti cak do 2 sata.





Lopta se nabija stalno, svaka deseta završi na mojoj pergoli, krovu, u vrtu ili pak u kupaonici, na cijem je prozoru nedavno razbila rolete i uletjela unutra. Slicno je kod mojih susjeda kojima su razbili stakla na prozoru, i to ne samo jednom. Tražimo da se golovi maknu i da se igralište preuredi tako da se manja djeca konacno mogu igrati na njemu, rekla je ogorcena Zlata Bernobic.

Navela je da cesto dolaze mladi decki i odrasli iz grada i namjerno nabijaju lopte, ismijavaju i vrijedaju kada ih se zamoli da prestanu. Stanari su žrtve, kazala je nezadovoljna žiteljica Finide.

- Nitko nema pravo uništavati našu imovinu i remetiti naš red i mir. Mala djeca iz mjesta ne mogu ni blizu jer se boje. Igralište je izgradeno našim novcem i stoga Grad mora napraviti ono što mi tražimo. Prije nekoliko godina bila sam u gradskoj upravi kod Ivane Coslovich, kojoj sam donijela fotografije da vidi štete, te kod ondašnjeg procelnika Viktora Sabadina, ali nisu ništa poduzeli, osim što su sanirali rupe u ogradi.

Ovaj put nisam bila, jer ti isti ljudi i dalje tamo rade. Pozivam gradske celnike da dodu, ustanove i podmire nam štete. Prijašnja IDS-ova vlast nam je to nametnula, a sada se nadam da ce ovi novi riješiti problem i da ce konacno slušati glas i potrebe nas obicnih gradana, smatra Bernobic.


Podijeli: Facebook Twiter