Pavletic smije naruciti bulk carriere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Nadzornog odbora (NO) Uljanik Plovidbe dali su suglasnost direktoru Dragutinu Pavleticu da proda udio Uljanik Plovidbe u tvrtki Istria Consult. Putem nje su se natjecali za koncesiju od 66 godina za pulski otok Sv. Katarina i Mulimente. Tamo su planirali graditi dvije marine te niz urbanih i hotelskih sadržaja, a prodajom udjela u toj tvrtki znaci da odustaju od sudjelovanja u projektu "Brijuni rivijera".

Celnici Uljanika, koji su ujedno clanovi NO-a Plovidbe, Amra Pende i Anton Brajkovic su uz Darka Šorca, treceg clana NO-a i zaposlenika Plovidbe, prihvatili izvještaj direktora o stanju i poslovanju društva u 2009. godini. Istakli su da ocekuju konsolidirani prihodi 43,9 milijuna americkih dolara i oko 11 milijuna dolara dobiti.

Kako se i ocekivalo, s obzirom na to da su prethodno objavili dnevni red sjednice, dali su suglasnost Pavleticu da zakljuci ugovor o gradnji dva broda za prijevoz rasutih tereta, bulk carriera, svaki nosivosti 52 tisuce tona s rokom preuzimanja u 2011. godini. U izvještaju sa sjednice, kao ni u pozivu, nisu napisali gdje ce ih graditi. Nedvojbeno je da ce ih naruciti u pulskom Uljaniku, što je Pavletic vec najavio.


Podijeli: Facebook Twiter