Paviljoni i palme za ljepšu rivu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U narednu sezonu dio medulinske rive uci ce ušminkan - 16. sijecnja pocinje uredenje 5.800 kvadrata na prostoru gdje se nalaze ugostiteljske terase. Rok za završetak radova je 90 dana, a izvodac TGT Adriatik. Radi se tek o prvoj od pet faza uredenja medulinske rive prema prvonagradenom projektu tvrtke AD arhitektura i dizajn iz Pule. Predstavili su ga arhitekti Davor i Luka Maticchio kao glavni projektanti i nadzorni tim.

Površina uz more pod terasama povecat ce se s 900 na 1.287 kvadrata, a Opcina ce kupiti paviljone i suncobrane koje ce potom iznajmiti ugostiteljima, što ce biti uvjet za dobivanje koncesije. Tako ce zakup, koji je dosad iznosio 600 kuna po kvadratu, biti oko 1.000 kuna cime ce Opcina vratiti uložen novac u opremu. Naime, njena je vrijednost 1,6 milijuna kuna, a gradevinski radovi koštat ce 4,1 milijun kuna pa ce Opcina za navedenu investiciju dignuti kredit u istoj vrijednosti.



Terase ce biti razlicitih površina, ali ce svaka imati borduru da bi se sprijecilo ucestalo širenje izvan gabarita utvrdenih koncesijom.

- Cilj je da se uloženo vrati u roku od pet godina kroz najam paviljona i suncobrana koji ce biti unificirani i bijele boje. Drugim rijecima, cilj je da uredenje rive ne ide iz džepa mještana. Stolove i stolice ugostitelji ce sami nabaviti, a uredenjem ovog dijela rive želimo produžiti sezonu. Želimo da naša riva bude najljepša u Istri te cemo ovaj projekt kandidirati za prestižnu nagradu Plavi cvijet, rekao je medulinski nacelnik Goran Buic.

Prema njegovim rijecima, ugostitelji se slažu s idejom uredenja, no treba reci i da Opcina ne prihvaca da se raspored terasa prilagodi željama ugostitelja u potpunosti.

Dio rive koji ce se uredivati u prvoj fazi dobit ce zelene otoke, a uz postojecu prometnicu, koja ce se kompletno rekonstruirati, bit ce posadene pinije, dok ce dio bliže moru dobiti mediteranski štih sadnjom palmi. Uredenje rive podrazumijeva i seljenje štandera kod Summer cluba.

Cjelokupan projekt uredenja rive nadovezuje se na uredenja obale od Vižule do autokampa Medulin. Nakon šminkanja terasa, uslijedit ce uredenje dijela rive kod funtane, mula i vjetrenjace. (Tatjana GRBIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter