Pavel i Vatra oduševili Porečane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvrtog dana ljeta, na porečkoj rivi dogodilo se nešto više od dobrog nastupa. Dva zagrebačka benda koji iza sebe imaju jedne od najljepših priča s domaće glazbene scene, poznati po vrhunskim koncertnim nastupima na kojima energija i emocije pršte s bine, još jednom su razveselili sve koji su se zatekli na njihovom koncertu. 

Zanimljivi spoj

Spoj Pavela, banda koji svojom odlično uklopljenom glazbom u kojoj violina dopunjuje 
klavijature i trubu, praveći mainstream pop zvuk, nasuprot akustične, električne, bas gitare i bubnja, koji nam donose rock buku Vatre, sastava koji je poznat po svojoj uigranosti na pozornici, ali i obilju emocija koje isporučuju na svakom svojem nastupu, bila je garancija pravog ljetnog provoda. 

Povod svega toga bio je očekivan, jer njihovim nastupima započeo je drugi Poreč Open Air festival.

Nakon gotovo dvosatne svirke Pavela i njihovih pjesama "Zbog tebe", "Čuvaj me", "Poslije nas" koje su oduševile mnoge, točno u ponoć, kada je grupa Vatra preuzela stage, rivom se prolomio karakteristični zvuk rocka i hitova koje su nizali jedne za drugim. 


Vatra, vatra

"Vatra, vatra", orilo se iz zadnjih redova na samome početku, pa da netko nije znao da se radi o dobro poznatoj grupi mislio bi da nešto gori. U prvim redovima, kako to već biva, urlali su iz svega glasa njihovi najveći fanovi, a iza njih se okupilo više tisuća ljudi. Ne treba niti spominjati kako su ovim koncertima bili oduševljeni svi, pa čak i sami izvođači. Aljoša Šerić, frontmen grupe Pavel, rekao je kako je ovo bio krasan koncert te kako se nada vratiti što skorije u Grad Poreč, a vatreni Ivan Dečak istaknuo kako je bio veliki gušt 
nastupiti pod otvorenim nebom i da s nestrpljenjem očekuje nadolazeće koncerte u čarobnoj Istri. Na kraju koncerta, publika je pjevala u glas poznate taktove hita 'Tango' kojim se Vatra oprostila od porečke publike. Za uspomenu je ostao je zabilježen i grupni selfie s frontmenom i obilje dobrih emocija.

Nakon koncerta otvaranja porečkog Open air festivala Vatre i Pavela očekuje se i posebna događanja. Iz tjedna u tjedan, tijekom srpnja i kolovoza, na ljetnoj pozornici na rivi pristigle će zabavljati svjetski tribute bendovi; Queen, Bon Jovi, Red Hot 
Chili Peppers, U2 i Coldplay. Kraj kolovoza rezerviran je za MTV Summerblast, najbolji party za završetak ljeta u uvali Peškera. 

Sredinu rujna Porečani i gosti dočekat će uz gastronomski doživljaj Tunalicious Street Food Festival, koji okuplja sve ljubitelje specijaliteta od tune te nudi vrhunsku zabavu za zatvaranje velike fešte uz jedno od najvećih imena domaće glazbene scene, Gibonnija. 

(Tekst i fotografije Ivan Grgat)



Podijeli: Facebook Twiter