Pavat 40 godina u glazbenim vodama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri kraju su pripreme za svecani koncert u gradskom kazalištu, kojim ce rodeni Vabrižan i vjecni mladic Sergio Pavat ovog petka obilježiti cetiri desetljeca glazbene karijere, sve pod nazivom "Kvarnar lit je vec pasalo", i kao dio programa proslave dana gradskog zaštitnika svetog Maura.

Za koncert je odaslano više od 180 pozivnica pa ce veci dio mjesta u publici popuniti prijatelji, sponzori i suradnici iz razlicitih etapa njegovog estradnog rada, no dobrodošli su i ostali ljubitelji istarske i mediteranske zabavne glazbe kakvu izvodi Serdo Pavat.

Premda netom oporavljen od operacije kralješnice, odlicna forma u kojoj smo ga vidali posljednjih tjedana daje naslutiti da ce Porec ovog petka imati više no solidnu glazbenu priredbu.

Program ce voditi provjereni znalci Robert Ferlin i Drago Orlic, okupljanje gostiju ocekuje se vec od 18 sati, kada ce atmosferu u kazalištu zagrijavati porecki Baredinesauri, dok ce slavljenik krenuti s vlastitim repertoarom u 19 sati.

Za pocetak je odabrao pjesmu "Vino amaro" s kojom je 1971. pobijedio na lokalnom festivalu u Višnjanu, no nece izostati glazbeni brojevi u duetu s Vesnom Nežic Ružic, kao ni popularna "Šiškaj, Roža" s opatijskim Koktelsima. Publika ce imati prilike cuti i druge hitove iz razlicitih razdoblja njegove karijere, sve uz scenografiju s videozidom, i glazbenu pratnju orkestra Vladimira Babina.

Medu uzvanicima ce se, uz ostale, naci Pavatov vjencani kum i dugogodišnji suradnik Zrinko Tutic, skladatelji i tekstopisci Ivo Lesic, Andrej Baša, Bruno Zahtila, Branko Fucak, Livio Morosin, Daniel Nacinovic i Ljubica Bestulic Stankovic. Bit ce tu i dragi gost Romano Malinari, bubnjar i jedini živuci clan nekoc popularnog zagrebackog sastava Plave zvijezde, s kojima su na osebujan nacin vezani poceci Pavatove glazbene karijere.

"Vrlo su mi važni domaci ljudi, oni koji me znaju iz samih pocetaka karijere. Ovaj koncert radim najvecim dijelom za njih", istaknuo je u utorak Pavat, inace referent za porecke manifestacije, najavljujuci koncert u društvu gradonacelnika Edija Štifanica i glasnogovornice Grada Saše Guttman Levak.

Štifanic je najavio da ce slavljeniku uruciti i gradsko priznanje u znak zahvale za promociju grada i rodnog kraja koje je opjevao u mnogo navrata.


Podijeli: Facebook Twiter