Pauk odvozio sedam puta na dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protekle je godine, prema službenim podacima PU istarske, (ne)popularni pauk, specijalno vozilo Pula parkinga, premjestio 2.557 nepropisno parkiranih vozila na podrucju grada. U prosjeku se radi o 213 premještanja mjesecno ili, pak, sedam vozila dnevno.

No te su brojke tijekom turisticke sezone zasigurno puno vece. Automobila bi u paukovoj mreži bilo i više da u Puli postoji još koje specijalizirano vozilo za tu namjenu.

Kao što je poznato, pauk intervenira iskljucivo po nalogu prometne policije, a suradnja je protekle godine modernizirana pa su djelatnici pauka umreženi s PU istarskom.

Prioritetno su se premještala nepropisno zaustavljena ili parkirana vozila u užem dijelu grada, i to u Dalmatinovoj, Smareglinoj, Laginjinoj i Zagrebackoj ulici te na Giardinima. Ondje se, naime, uz uobicajeni, odvija i javni gradski prijevoz autobusima.

Kažnjavalo se i one koji su vozila bezobrazno ostavljali na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ili na dijelovima kolnika koji su obilježeni kao stajalište za vozila javnog gradskog prijevoza.


Podijeli: Facebook Twiter