Pattinaggio: The Chweger i Old City bar idu dalje

Šime Vidulin (Old city bar) poentira preko Roberta Perkovića
Šime Vidulin (Old city bar) poentira preko Roberta Perkovića

Treći dan trećeg izdanja "Pattinaggio basket kupa" otvorili su dvoboji u kojima se vodila borba za drugo mjesto u skupinama C i E, gdje se već u subotu znalo tko s prve pozicije prolazi u četvrtfinale.

Tako je u grupi E Pješčana s dvije pobjede izborila četvrtfinalnu vizu, ostavivši ekipama 10 žena 10 imena i The Chweger da u međusobnom obračunu odluče tko će im se tamo pridružiti. Bio je to ogled u kojem su se akteri na parketu kultne pulske dvorane smjenjivali u vodstvu, no ni jedni ni drugi nisu uspjeli ostvariti opipljiviju prednost i tako se ušlo u neizvjesnu završnicu.

U njoj su "čvegeri" zanemarili činjenicu da većinu protivničke ekipe čine pripadnice nježnijeg spola i na kraju slavili s rezultatom 57:55 te tako izborili dodatni dvoboj s Ludim Suljom, drugoplasiranom ekipom grupe B, koja je na rasporedu u četvrtak s početkom u 21 sat. Pobjedničku ekipu predvodio je Branko Šterpin s 33 koša, dok je u poraženoj Siniša Žarić postigao 20.

U grupi C Istra je već u subotu s dvije pobjede osigurala prvo mjesto, dok je u borbi za drugu poziciju Old City bar sa 60:48 svladao Pentu. Najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Marin Vinko s 19 koševa, dok je Slavko Kovačević s 11 bio najprecizniji u redovima poraženih. Old City bar sada čeka ogled protiv Pazina, drugoplasirane ekipe grupe D, koji će se igrati u četvrtak s početkom u 20 sati. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter