Pattinaggio će do rujna dobiti nove svlačionice

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Ovaj tjedan završena je izrada idejno-arhitektonskog rješenja izgradnje novih svlačionica u košarkaškoj dvorani Pattinaggija. Riječ je o svlačionicama na ulazu u dvoranu Sportskog centra Mirna, gdje će se radovi izvoditi ovog ljeta, u srpnju i kolovozu. Naime, ovu dvoranu, osim mnogobrojnih sportaša, koriste i učenici četiri pulske srednje škole te će se gradnja novih svlačionica odvijati tijekom ljetnih praznika da bi početkom nove školske godine učenici mogli neometano pohađati nastavu iz tjelesnog odgoja.

Nove svlačionice gradit će se u sustavu modularno – montažne gradnje. Ukupna bruto površina novih svlačionica iznosit će 135 četvornih metara, dok će neto površina novih svlačionica iznositi 111 kvadrata. Kompleks će sadržavati ukupno pet modernih svlačionica, dvije za žene te dvije za muškarce, svaka po 18 kvadrata i jedna od deset kvadrata za osobe koje se otežano kreću. Muške i ženske svlačionice imat će svaka po četiri tuša i tri sanitarna čvora.

- Paralelno s izgradnjom novih svlačionica, obavit će se i rekonstrukcija postojećih nosivih zidova i temelja kao i vanjsko i unutarnje bojanje postojeće dvorane i vanjskog zida, rekao je Ivan Glušac, direktor Pula sporta, koji ističe da je trenutno glavni projekt izrađuje arhitektonski ured Tranzena iz Pule, a bit će gotov do 15. lipnja te će nakon dobivanja građevinske dozvole uslijediti izgradnja kompleksa novih svlačionica, čiji se završetak očekuje do rujna.

Nova je to investicija nakon što je Pula sport prošle srijede završio obnavljanje dvaju sportskih igrališta kod OŠ Stoja, većeg multifunkcionalnog igrališta za mali nogomet i rukomet koje istovremeno može poslužiti i kao tri košarkaška igrališta te jednog manjeg za košarku na kojemu postoji mogućnost igranja i u večernjim satima budući je opremljeno reflektorima. Kako manje igralište, ono košarkaško, nosi naziv našeg najvećeg košarkaša Dražena Petrovića od 2010. godine kada su uz igralište, uz prisustvo Draženove majke Biserke i gradonačelnika Borisa Miletića, postavljeni otisci Draženovih tenisica (rad u bronci pulskog kipara Erosa Čakića), jučer je Pula sport na tribinama postavio trajni podsjetnik u slici i riječima na Draženove dane u Puli, kao i na njegovu ukupnu prebogatu košarkašku karijeru. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter