Pattinaggio basket kup: Fenderu derbi skupine B

Goran Živković (Fažana) između Emila Malagića i Stefana Đokića (Ludi Suljo) (D. MEMEDOVIĆ)
Goran Živković (Fažana) između Emila Malagića i Stefana Đokića (Ludi Suljo) (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon "Ulice", eto još jednog izazova pulskim gledateljima u ove predblagdanske dane. Ovoga puta ljubiteljima košarke. U kultnoj pulskoj košarkaškoj dvorani Pattinaggio startalo treće izdanje košarkaškog turnira koji organizira KSIŽ, popularni "Pattinaggo basket kup" koji je ove sezone okupio čak 16 ekipa podijeljenih u pet skupina.

Prvog dana natjecanja 70-ak gledatelja moglo je vidjeli dva susreta skupine B, a posebno je zanimljivo što su oba odigrali članovi ekipe Ludi Suljo. I dok su u prvom Rakić, Dasko, Maljić i suigrači bez problema došli do pobjede protiv Fažanaca izborene već u prvoj četvrtini, pa su se u nastavku ipak mogli odmarati za drugi ogled, u drugom su protiv CB Fendera naišli na puno čvršći otpor i pokleknuli.

Kombinacija poznatih boksača (Čalić, Drviš) i košarkaša (Gligorović, Sablić, Paravinja) bila je za nijansu uspješnija. Ludi Suljo je bio u minimalnom vodstvu do početka treće četvrtine, nakon čega su Gligorović i suigrači smirili igru, poveli i potom u zadnje tri, četiri minute došli do sigurne pobjede u jednom od sudara koji će se lako moguće ponoviti u borbi za plasman.

Rezultati, skupina B: Fažana - Ludi Suljo 51:67, Ludi Suljo - CB Fender 42:55. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter