Pattinaggio basket cup: Naslov Agrodiskontu

Slavlje prvaka - Momčad Agrodiskonta
Slavlje prvaka - Momčad Agrodiskonta

Momčad Agrodiskonta pobjednik je trećeg izdanja Pattinaggio basket cupa. U finalnom su dvoboju zasluženo nadjačali ekipu Šijane i tako im uzvratili za poraz u grupnoj fazi, ali i potvrdili kvalitetu koju su vješto prezentirali tijekom cijelog turnira. U svemu tome najbitnije je da su u finalnoj utakmici mogli uživati svi. Od igrača i sudaca preko organizatora pa do ugodno popunjenog gledališta. Bila je to prava košarkaška poslastica, više nego dostojna finala.

Takvom kvalitetnom prezentacijom u finalnom okršaju donekle je nadoknađen nedostatak ''ljepote'' u prethodnim, manje ravnopravnim susretima. Posljednja utakmica turnira bila je ujedno i njegova kruna; prezentacija svega onog dobrog što ovakve sportske manifestacije mogu donijeti. S jedne strane terena iskusni Korošec, Sijamhodžić i Goran Petrović, pojačani mladim snagama i ubojitim strijelcem Alexom Percanom, a s druge strane mlada i poletna družina Šijanaca iz redova Pule 1981, na čelu s braćom Grašo, stasitim Radunićem i nešto iskusnijim Perdijom.

Uz dakako sve ostale aktere koji su dali doprinos rezultatima ovih momčadi. A svi skupa doprinijeli su zanimljivom finalnom dvoboju, punom brzih i dinamičnih poteza i, što je najuzbudljivije, rezultatskih preokreta. Prva četvrtina pritom je protekla u potpunom egalu, da bi tek sredinom druge momčad Agrodiskonta počela održavati prednost od četiri do šest poena, uz podjednak učinak svih igrača, ali zanimljivo, bez pogotka njihovog najboljeg strijelca Percana.

Šijanci su odgovor pokušali pronaći tricama, i dugo su ga tražili, da bi se na kraju ipak ukazao. Na samom isteku druge četvrtine konačno je pogodio Petar Grašo pa odmah potom i Radunić koji dodatnim košem režira preokret Šijanaca i vodstvo od 20:25 na poluvremenu. Nastavak je svojim prvim košem iz igre otvorio Percan i tako najavio novi uzlet Agrodiskonta. Taj se uzlet pokazao i konačnim, jer prvo su se podigli na visokih ''plus deset'' pred kraj treće dionice, a onda u posljednjih sedam minuta mirnom i strpljivom igrom dotukli sve nervoznije Šijance koji uz silnu želju ipak nisu uspjeli ponovno dohvatiti priključak. Pobjednički pehar zasluženo je otišao u izlog Agrodiskonta. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

Agrodiskont - Šijana 54:41 (13:11, 7:14, 20:7, 14:9). Suci: Gadžić i Đuraki (oba Pula).

AGRODISKONT: Hadžić 9, Sijamhodžić 7, A. Petrović, G. Petrović 4, Percan 17, Antić, Kaić 6, Korošec 11, Banović.

ŠIJANA: Radunić 10, P. Grašo 14, Maurel, Miljak , Perdija 3, A. Grašo 10, Božić, Maksimović 4.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter