Patrizia Milani nova predsjednica Lions kluba Pula

Skupština Lions kluba Pula (D. ŠTIFANIĆ)
Skupština Lions kluba Pula (D. ŠTIFANIĆ)

Jednoglasnom odlukom članova skupštine pulskog Lions kluba, u utorak navečer za novu je predsjednicu izabrana Patrizia Milani. Ona je na tom mjestu zamijenila Nelu Načinović, a mandat će joj trajati godinu dana. U predsjedništvo su potom izabrani, pored Načinović, Alida Perkov, Renzo Biažić i Izabela Vitasović kao tri dopredsjednika.

Na skupštini je, nakon čitanja ciljeva i etičkog kodeksa Lionsa - kojima je moto "Mi služimo", a rade bez naknade pružajući pomoć onima kojima je pomoć potrebna - dotadašnja predsjednica Načinović ukratko iznijela izvješće o radu u Lions godini 2013./14.. Istaknula je tako izvrsne rezultate izložbe "Umjetnošću protiv nasilja" u sklopu koje se prodajom slika dio odvajao za školovanje djece žrtava nasilja u obitelji.

Izdvojila je i uspješno kandidiranje 2Cellosa za Grb grada Pule koji je dvojac Stjepan Hauser i Luka Šulić i osvojio ove godine, potom doprinos razmjeni mladih koji su iz Europe i Japana boravili u Puli te obrnuto, dvoje pulske djece boravilo je u Japanu i Južnoafričkoj Republici. Radili su i na pripremama za bratimljene s LC-om iz talijanskog grada Mestre; čitanjem slikovnice u Centru za rehabilitaciju Vodnjan i dječjem vrtiću u Valbandonu obilježili su Svetog Nikolu; sadnjom bijelih ruža uključili su se u projekt "Put bijelih ruža", a posjetom i donacijom beskućnicima započeli prosinac 2013. godine.

U rujnu su, uz pomoć Vibrobetona, donirali terapijsku klupu domu Vila Maria, a pomogli su uređenju i navodnjavanju botaničkog vrta u Tićanu u sklopu edukacijskog centra. Nadalje, donirali su dječja kolica i računalo potrebitoj djevojčici uz pomoć Lions cluba iz Duesseldorfa i Patronažne službe Istarskih domova zdravlja.

Sada su se pak vrlo aktivno angažirali na prikupljanju pomoći za poplavljene krajeve Hrvatske, posebno grad Otok, a nakon jednog šlepera punog robe, drugi kreće u petak. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter