Patrik Sever napušta politiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Odlazim u politicku mirovinu. Ne angažmanu u stranci, ne na izborima i niti na bilo koji drugi nacin u politici. To je prošlost, veli Patrik Sever, jedan od šest kandidata za predsjednika istarskog HDZ-a, na izbornoj skupštini održanoj u petak navecer u Pazinu.

Tada je za predsjednika iznova izabran Marino Roce, dok je Sever, najmladi kandidat, koji je u predstavljanju iznio najoštrije kriticke stavove o stanju u HDZ-u Istre, dobio 18 glasova, što je bio peti rezultat. Za isticanje kandidature trebalo je 30 potpisa podrške izaslanika.

Sever kaže da je duboko razocaran i zbunjen te da je po pricama po terenu i po atmosferi na izbornoj skupštini bilo najizglednije da je Marino Roce prošlost. Tvrdi i da su mu nakon njegova predstavljanja prilazili brojni izaslanici dajuci mu podršku pa je ocekivao napetiju završnicu.

- Ocigledno je biracko tijelo po tko zna koji put izabralo nešto loše, ali provjereno, umjesto neceg novog. Biraci su izabrali nerad i plutanje. Duboko sam razocaran i, osim Jurice Šiljega, kojeg smatram jedinim vrijednim i radinim politicarom, te Lovorke Tomicicm, koja je takoder bez dlake na jeziku, i koji ne toleriraju nerad, strah me kome ostaje stranka i kojim putem ide, veli razocarani Sever, kojem je žao samo ono malo dobrih ljudi koje napušta.

- HDZ treba mijenjati iznutra, a ne odlaziti kada je najteže, misao je koju je Sever izrekao predstavljajuci se izaslanicima u Pazinu.  (S .B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter