Patrik Matošević najbolji hrvatski matematičar


Programom Dnevnik naših uspjeha pazinska Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile proslavila je Dan škole. Čestitajući učenicima i djelatnicima Dan škole ravnatelj prof. Josip Šiklić posebne je čestitke uputio svim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima i na njima polučili dobre rezultate.

Na školskoj razini sudjelovalo je u natjecanju iz znanja 265 učenika, a iz sporta 120 učenika, od toga na županijska natjecanja iz znanja plasiralo se ukupno 89 učenika, osvojivši 11 prvih mjesta i to iz matematike, osnova informatike, kemije, fizike, geografije, engleskog i talijanskog jezike.

Učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile osvojili su na županijskim natjecanjima 11 drugih i 17 trećih mjesta, a na susretu LiDraNo uspješno se predstavila dramska sekcija, recitacija i radijska emisija.

Najbolje rezultate na županijskim natjecanjima ostvario je Patrik Matošević, učenik drugog razreda opće gimnazije, koji je osvojio prvo mjesto iz matematike i fizike riješivši oba testa 100 posto.

Matošević je, pod mentorstvom prof. Roberta Gortana, na državnom natjecanju iz matematike osvojio prvo mjesto, također riješivši test 100 posto, na državnom natjecanju iz informatike, pod mentorstvom prof. Željka Načinovića, osvojio je osmo mjesto, a na državnom natjecanju iz fizike, pod mentorstvom porf. Damira Skoka, osvojio 12 mjesto. (M.RIMANIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter