Patrcevicu i Pletikapi državni naslovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Alberto Casadei i Slovenka Monika Oražen pobjednici su Otvorenog prvenstva Hrvatske u sprint triatlonu. Epilog je to glavne utrke održane na pulskoj Bunarini, koja je u subotu bila mjesto okupljanja ljubitelja plivanja, vožnje biciklom i trcanja svih dobi iz Austrije, Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske koji su se, osim u sprint triatlonu, ogledali u super sprint triatlonu i duatlonu.

Organizatori natjecanja bili su Triatlon klub "Pula", "RSD Uljanik" te županijski i državni Triatlon savez, dok su pokrovitelji bili Savezi sportova Grada Pule i Istarske županije.

Na startu sprint triatlona našlo se 73 natjecatelja koji su plivali 800 metara, vozili bicikle 20 kilometara, da bi kao šecer na kraju otrcali još pet kilometara.

Najbrži domaci predstavnici, koji su time postali i novi prvaci Hrvatske u sprint triatlonu, su clan "Zagreba" Dejan Patrcevic i Darija Pletikapa iz zagrebackog "Petra Zrinskog". Najbolji istarski predstavnici bili su clanovi "Pule" Matija Milovan i Sara Vilic, koji su se okitili broncanim odlicjima.

Super sprint triatlon je za 22 natjecatelja ponudio 400 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom te 2,5 kilometara trcanja. Prvi je ciljem prošao Puljanin Luka Paliska, koji je ujedno i slavio u uzrastu kadeta, drugi je bio Slovenac Nejc Tromar, najbrži medu mladim juniorima, dok je treci bio još jedan kadet, clan rijeckog "Rivala" Dino Pelosa.

Najbrža kadetkinja bila je Zagrepcanka Sonja Škevin, ukupno osma, medu mladim kadetima slavio je Splicanin Dino Špadina, koji je u ukupnom poretku bio 12., dok je domaca predstavnica Nicolina Vilic bila najuspješnija mlada kadetkinja, a ciljem je prošla kao 21.


Podijeli: Facebook Twiter