Pastva nijece krivnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Demantirajuci navode iz priopcenja Ureda predsjednika Republike da su u nekoliko crkava u Muenchenu u nedjelju dijeljeni leci s pozivom na prosvjede protiv predsjednika Stjepana Mesica koji sutra boravi u glavnom grad Bavarske, Ravnateljstvo Hrvatske inozemne pastve u današnjem priopcenju istice da oglasi koji su citani na kraju misa izlaze iz okvira euharistijskog slavlja.

"U povodu priopcenja iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ravnateljstvo hrvatske inozemne pastve Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine želi istaknuti da Hrvatska katolicka misija (HKM) Muenchen nije organizirala nikakav prosvjed protiv predsjednika Stjepana Mesica, niti su leci o prosvjedu dijeljeni po crkvama u kojima se slavi euharistija na hrvatskom jeziku", stoji u priopcenju.

"Što se pak tice obavijesti o prosvjedu koja je procitana u oglasima na kraju mise, radi se o postupku koji izlazi iz okvira euharistijskoga slavlja", dodaje se u priopcenju koje je potpisao ravnatelj Hrvatske inozemne pastve, vlc. Ante Kutleša.


Podijeli: Facebook Twiter