Pašteta od medvjeda: Delicija za posebne prilike

Teglica medvjeđe paštete u duty free shopu stoji stotinjak kuna (A. KANCELAR)
Teglica medvjeđe paštete u duty free shopu stoji stotinjak kuna (A. KANCELAR)

- To je delicija koja se ne jede svaki dan, uvjerava nas Franjo Stanišić iz Samobora, zastupnik tvrtke Vendicija jelen. Ovdje ipak nije riječ o specijalitetu od jelena, kao što sugerira ime tvrtke, već o novom proizvodu koji nije poseban samo po svojoj inovativnosti, okusu, nego i - cijeni. Pašteta od medvjeda na posljednjoj je izložbi hrane i pića Histria u Puli nagrađena kao novi proizvod na domaćem tržištu.

Tvrtka Vendicija jelen bavi se proizvodnjom specijaliteta od divljači, pa osim ove, nudi i izvrsne, pikantne paštete od muflona, jelena, vepra i srne. Za razliku od drugih pašteta u koje se miješaju različite vrste kuhanog i dobro začinjenog mesa, ona medvjeđa spravlja se od sušenog, mljevenog medvjeđeg mesa.

- Proizvod je na tržištu oko godinu dana i zasad se može kupiti na zagrebačkom, dubrovačkom i splitskom aerodromu, odnosno tamošnjim duty free shopovima, kao i u ekskluzivnim zagrebačkim restoranima.

Važno je reći da je pašteta potpuno prirodna, s dodatkom prirodnih konzervansa. Divljač otkupljujemo na svim hrvatskim lovištima, ali najviše na području Senja i Like.

To je skupi specijalitet - jedna teglica na aerodromu stoji stotinjak kuna, a na sajmu se nudila po promotivnoj cijeni od 50 kuna, kaže Stanišić.

Na pitanje je li zadovoljan reakcijom Puljana na novi proizvod, kaže da je prodaja bila u očekivanim okvirima, "više promotivnog nego prodajnog karaktera".

Kaže da su na Mediteranskom sajmu koji se održao u Babinom Kuku paštetu od medvjeda prvu rasprodali. Proizvod je namijenjen platežno sposobnijoj klijenteli, gurmanima kojima neće biti žao izdvojiti veću svotu za relativno malu količinu, ali i za posebne prilike. Jer, gušti su ipak gušti. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter