Pasmaters i Frekvencija zapalili Podzemlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

E, 'ocemo se mijenjat', da mi dodemo dolje, a vi gore?, predložio je u jednom trenutku sinocnje svirke u Rojcu gitarist Pasmatersa Hrvoje. Takva je bila atmosfera, totalni rusvaj kakav je uobicajen na njihovim koncertima. Kada je žestoko, onda je žestoko, a kada se o Pasmatersima radi, tu žestinu, brzinu i energiju je teško opisati.

Recimo samo, koristeci se nazivima njihovih pjesama, da nije bila nikakva dosada odnosno "Noia" vec cistokrvni "Hardcore", prava "Akcija" radi koje su "euforicni" punkeri i hardcoreovci svoje miljenike iz benda sinoc nosili na rukama. Publika se gurala na binu, a strpljivi redar ih je vracao natrag. Na kraju je publika pobijedila i ovi najuporniji i najneumorniji skakaci su se popeli i zapjevali.





Ili kao što kaže gitarist Vladimir "Vi pjevate, mi pjevamo, klub je naš!" Pasmaters su i dalje nabrijani do kraja, kako u glazbi, a pogotovo uživo, tako i u tekstovima. Spomenimo i da im se u dvije pjesme za mikrofonom pridružila Elizabeta Petric. Njihov novi album "Unload your pain", sinoc predstavljen, moguce je besplatno skinuti s mreže svih mreža, a posvetili su ga preminulom Alešu Rodicu Šeli.

Dva žestoka benda predstavila su tako sinoc u Podzemlju svoje nove albume. Valbandonsko-pulska Frekvencija je publiku jako dobro zagrijala i promovirala CD "Ovo je za tebe", njihov treci album, posvecen je još jednom preminulom protagonistu punk scene frontmenu Mikrofonije, Antunu Krajinovicu Tuni.

Iako na studijskim snimkama zvuce nekako, kako se to voli reci, melodicno, uživo su puno žešci, što su i pokazali sinoc. Zapravo je samo ta energija koja je na albumu malo "zauzdana", na koncertu u Rojcu bila puštena s lanca.


Podijeli: Facebook Twiter