Pašalic obišao svoje vile u Paradižu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sasvim nenadano u utorak smo u Vodnjanu naišli na Ivica Pašalica, taman u trenutku kad je ovaj zajedno sa svojim vozacem ulazio u automobil zagrebackih tablica. Buduci da je krenuo putem Svetvincenta, krenuli smo za njim vec naslucujuci kamo se zaputio.

Nakon desetak minuta automobil je skrenuo prema Paradižu, naselju s poznatim Pašalicevim vilama. Nakon krace vožnje kroz naselje, koja se doimala kao razgledavanje kamenih "rustikalnih" gradevina, automobil se konacno zaustavio pred jednom od njih. U tom nas je trenutku Pašalic uocio i nasmijao se, pa smo mu pristupili i malo procavrljali s nekadašnjim kontroverznim politicarom, a danas biznismenom.

Iako nam nije želio reci pravi razlog svog boravka u Istri, odgovorivši tek da je u prolazu svratio do Paradiža, upitali smo ga dogovara li možda kakve nove investicije na našem poluotoku.

- Ne, u ovoj situaciji nikako. Znam da se moje ime cesto povezuje s raznim investicijama i ovdje u Istri pa i u Zagrebu, ali to su samo tracevi. Cesto se dobro nasmijem kad odjednom saznam da negdje nešto gradim. Ja svoje poslove nikada nisam krio niti imam zašto, ali zaista ne planiram nikakvu novu investiciju, barem ne za sada, rekao je Pašalic.

Opovrgnuo je i medijska nagadanja o "propaloj investiciji" gradnje vikend-naselja u Paradižu rekavši da su uspjeli prodati polovicu od ukupno 24 sagradene vile, dok se ostale više-manje uspješno iznajmljuju. Dodao je da je interes njihove ciljane klijentele, Engleza, za ovakvim kucama jako velik, no i kod njih je kriza uzela svoj danak.

Pitali smo ga i što misli o tome da javnost i struka cesto isticu upravo vile u Paradižu kao loš primjer gradnje u ruralnoj Istri, sasvim neprilagodene karakteristikama podneblja i tradiciji.

- Citao sam neke od tekstova u kojima se spominje Paradiž, ali mislim da su takve optužbe neutemeljene. Ne znam zašto se baš ove uzimaju kao loš primjer, ali dobro, o ukusima se ne raspravlja. Našoj klijenteli, kao što sam vec rekao, se dopadaju, a uostalom, dizajnirao ih je dosta poznat i uspješan istarski arhitekt Slaven Cetina iz Buja, odgovara Pašalic.


Podijeli: Facebook Twiter