Pašalic bi se vratio u HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivic Pašalic potpisao je u utorak navecer stranacku pristupnicu, ali u proceduru ce je poslati "kad sazrije vrijeme". Održao je i govor na izbornoj skupštini u Remetama.

Prije nego se vrati morao bi se promijeniti statut HDZ-a jer sadašnji propisuje da clan stranke ne može postati osoba koja je iskljucena ili je istupila iz HDZ-a, a iznimno osoba koja je istupila može postati clan, uz suglasnost visokog casnog suda.

- Bio sam iznenaden, ali istovremeno mi je bilo jako drago zbog tog poziva. Nakon kraceg razmišljanja odlucio sam prihvatiti poziv iz jednostavnog razloga - stalo mi je do HDZ-a. Kad sam došao na skupštinu, pozdravio sam se s ljudima, porazgovarao s njima i shvatio da puno clanova HDZ-a razmišlja slicno meni. Taj pozitivan dojam potaknuo me da potpišem pristupnicu, rekao nam je u srijedu Pašalic, koji ocito pun elana ponovno starta u HDZ-u.

Ipak, svjestan je da zasad nema ništa od pristupanja HDZ-u pa ce pricekati ishod stranackih izbora.

- Vjerujem da ce Sanaderovi likvidatori koji su me izbacili iz stranke uskoro postati HDZ-ova prošlost. Želim se vratiti i apsolutno me ne zanima što o meni misli sadašnje vodstvo, svi ti klimavci koji su u ovih deset godina pridonijeli rastakanju naše stranke, naglasio je nekadašnji mocni savjetnik Franje Tudmana.

- Nakon što sam saznala za tu neuobicajenu i protustatutarnu situaciju, razgovarala sam s predsjednikom gradskog odbora Zagreba i podrucnog odbora i tražila da se skupština poništi. Vjerujem da ce podrucni odbor i gradski odbor donijeti tu odluku, rekla je Jadranka Kosor.

Na izbornim skupštinama ne može biti nitko tko nije clan HDZ-a, a najmanje da netko takav održi govor i to kao pocasni gost, dodaje Kosor koja smatra da je odmah trebalo prekinuti skupštinu na Remetama i sve koji nisu clanovi zamoliti da izadu.


Podijeli: Facebook Twiter