Pas upucan zracnom puškom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju je našu redakciju nazvao uznemireni mještanin Šišana Mario Licardo cijoj se obitelji inace miran zadnji dan vikenda u sekundi pretvorio u nocnu moru. Naime, dok se njegov sin Davor spremao izaci u šetnju s psom pustivši ga s lanca, dvogodišnji mješanac Rio odšetao je nakratko do susjedstva a vratio se u dvorište gazdine kuce nakon nekoliko minuta obliven krvlju.

- Supruga i ja smo se šokirali kad nas je sin zazvao vicuci da je pas krvav, da ga je netko upucao. Kad smo izašli vani, vidjeli smo Ria kako cvili a ispod vrata niz nogu mu je tekla krv. Brzo smo ga stavili u auto i odveli veterinaru koji nam je potvrdio da ga je netko pogodio iz zracne puške i to izbliza, a naglasio nam je i da je taj netko tocno znao što radi, jer da ga je pogodio samo nekoliko centimetara niže, ubio bi ga, ispricao nam je Licardo.

Veterinar je pregledao psa i sanirao mu ranu, no metak nije mogao izvaditi jer je zaglavio u lopatici, pa ce ga vjerojatno ovih dana kirurški izvaditi.

Posjetivši ih u njihovom domu u Šišanu, uvjerili smo se da je Rio izuzetno umiljat pas koji se rado igra i mazi, i niti u jednom trenutku nije zalajao, pa cijeli dogadaj dodatno zbunjuje njegovog vlasnika koji uopce ne može pojmiti tko je takvo što mogao uciniti.



- Prvi put uopce cujem da se u Šišanu takvo što dogodilo. Još uvijek ne mogu vjerovati i ne znam što da mislim. Cijela moja obitelj je pretrpjela veliki stres, a i trošak je to bio, znate. Ne mogu ni približno pomisliti tko je to mogao napraviti, niti znam tko ima zracnu pušku, ali naš Rio nikad ne ide daleko ako sam šeta, uvijek je tu u susjedstvu, napravi mali dir i vrati se kuci, rekao je Licardo.

Dodao je kako se nikada ni s kim od susjeda nije svadao niti mu je ikad itko spocitnuo nešto za psa, a to su nam potvrdili i sami njegovi susjedi koji takoder nisu ništa culi niti imaju ideju u koga bi mogli uperiti prstom da je to ucinio. Svi se samo nadaju da se takvo što nece ponoviti. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter