Pas Uggie nagraden Zlatnom ogrlicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pas Uggie iz filma "Umjetnika" bio je zvijezda na dodjeli prvih Zlatnih ogrlica u ponedjeljak navecer u Los Angelesu, osvojivši nagradu za najbolju psecu ulogu u filmu na veceri posvecenoj cetveronošcima i njihovim dreserima.

Neodoljivi Jack Russel nametnuo se ispred Cosma iz filma "Pocetnici", Denvera ("50/50"), Hummera ("Young Adult") i dobermana Blackieja ("Hugo Cabret"). Uggie je bio nominiran i za film "Voda za slonove".

Kako god neobicna bila, Zlatna ogrlica koju je Uggie osvojio još je jedna nagrada za "Umjetnika" koji nastavlja svoj trijumfalni pohod na Oscare za koje je nominiran u deset kategorija, nakon što se nametnuo na dodjeli Zlatnih globusa u sijecnju.

Njegov vlasnik i dreser Omar von Muller primio je Uggiejev trofej - ogrlicu prekrivenu kristalima Swarovski s privjeskom u obliku kosti - i zahvalio organizatoru veceri, internetskom portalu Dog News Daily.

"Ovo je jako važno za dresere u filmskoj industriji, jer nikad ranije nismo nagradivani, a ljudi ne shvacaju kako je potrebno stotine pa cak i tisuce sati da bi se izdresiralo psa", kazao je Muller pred dvonožnom i cetveronožnom publikom.

Potom je odao priznanje Uggieju, svojem "dugogodišnjem prijatelju". "On je veliki glumac, ali i važan clan obitelji. Spava s nama, ali ostario je pa je stoga ova nagrada fantasticna stvar".

Uggie, iza kojega je duga karijera na filmu i televiziji, danas je 10-godišnjak te se nakon uloge u "Umjetniku" povlaci. Film mu je vec priskrbio Psecu palmu na zadnjem filmskom festivalu u Cannesu.

Dodjela Zlatnih ogrlica održana je u luksuznom hotelu u Los Angelesu, a dodijeljene su u pet kategorija, medu kojima za najboljeg psa u tv seriji i u stranom filmu.

Posebna nagrada dodijeljena je južnoafrickoj glumici Charlize Theron, koja nije prisustvovala veceri, za angažman u korist životinja.

Vecer protekla u humoristicnom ozracju pocela je standardnim crvenim tepihom i redanjem pasa i njihovih gospodara pred kamerama više desetaka novinara.


Podijeli: Facebook Twiter