Pas Twinnie nanjušio 40 paketa s 20 kila marihuane


Na graničnom prijelazu Macelj zaplijenjeno je 20 kilograma marihunane, koju su dvojica državljana Srbije pokušala prokrijumčariti iz Hrvatske, izvijestili su u subotu na konferenciji za novinare u Zaboku predstavnici krapinsko-zagorske Policijske uprave i naglasili da je to najveća zapljena droge ove godine na njihovu području.

Razotkrio ih iskusni policajac

Voditelj grupe za droge Darko Poznić pohvalio je službenika granične policije koji je, iako je vozač bila 30-godišnja invalidna osoba, posumnjao da bi se moglo raditi o krijumčarenju i pozvao vodiča sa službenim psom za detekciju droga. Twinnie je pozitivno reagirala pa je vozilo pretraženo. Marihuana je u 40-ak paketa bila sakrivena u blatobranima i u duplom dnu prtljažnika.

Vrijednost zaplijenjene marihuane na tržištu iznosi oko dva milijuna kuna.

Na upit što je izazvalo sumnju, načelnik Postaje granične policije Macelj  Damjan Vešligaj je rekao da policijski službenik koji je izdvojio vozilo ima veliko iskustvo u tom poslu i posumnjao je zbog ponašanje putnika u vozilu, nervoze i objašnjenja da idu na dulji posjet prijateljima, a bez prtljage.

U krijumčarenju uhvaćeni 30-godišnjak i 52-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku i dalje postupanje je u rukama državnog odvjetništva.

Najviše zapljena na ulazu u RH

Lani je na graničnom prijelazu Macelj, između ostalog, zaplijenjena pošiljka od 141 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena u Hrvatskoj.

- Od ukupnog broja zapljena droga u Postaji granične policije Macelj, više od 80 posto je otkriveno na ulasku u Hrvatsku, što je također pohvalno jer droga ne ulazi na teritorij naše županije i Republike Hrvatske, rekao je Vešligaj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter