Pas pojeo 20.000 $ vrijedan dijamant

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Draguljar George Kaufmann vodi svog ljubimca, zlatnog retrivera Solliea, svakodnevno sa sobom na posao u svoju draguljarnicu u Rockvilleu u Marylandu.

Prošlog su se sijecnja gospodin Kaufmann i njegov poslovni partner Robert Rosin sastali sa svojim dobavljacem dijamanata i razgledavali novu ponudu, kada je u posao svoje šape upleo i Sollie.

Netko od trojice gospode je tijekom razgledavanja slucajno ispustio dijamant od 3 karata vrijedan cak 20.000 dolara. Kako je dijamant pao baš Sollieu pred njušku, pas ga je u trenu slistio, misleci valjda da se radi o kakvom socnom zalogaju.

Vlasnik psa i njegovi suradnici požurili su sa psom veterinaru, koji im je objasnio kako jednostavno moraju pricekati da priroda obavi svoje. Tako su prodavaci skupih blještavih kamencica sljedeca tri dana cekali da im Sollie izbaci vrijedni dijamant u malo manje glamuroznom obliku.

"Kada smo ujutro i navecer išli u šetnje, vrijedno sam skupljao i pretraživao sve što je Sollie probavom izbacio iz tijela", kaže Kaufmann. "Nije to baš bio glamurozan posao, ali što se mora, mora se", dodaje.

Trud mu se napokon isplatio nakon tri dana pa je dijamant pomno ocistio i vratio prodavacu.


Podijeli: Facebook Twiter